Haberler

Doğu Karadeniz Yaylaları Ramazan Sonrası Şenlenecek

Kürtün Kaymakamı Özderin: "Yaylalarımızda Ramazan Bayramı sonrası şenliklerimiz başlayacak"

Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, Doğu Karadeniz'deki en önemli yayla şenliklerinden olan Kadırga, Kazıkbeli ve Güvende yayla şenliklerinin ramazan bayramından sonra yapılacağını bildirdi.

Özderin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yayla şenliklerinin ülke tanıtımına katkı sağladığını, toplumu bir araya getirdiğini belirtti, şenliklerin sadece yurt içinde değil, yurt dışında da bilindiğini söyledi.

Kürtün ilçesindeki Kadırga, Kazıkbeli ve Güvende yaylalarında da yayla şenlikleri yapıldığını dile getiren Özderin, "Yaylalarımızda Ramazan Bayramı sonrası şenliklerimiz başlayacak. 1 Ağustos'ta Kadırga Yayla Şenliği, 3 Ağustos Kazıkbeli Yayla Şenliği ve 1-2 Ağustos'ta Güvende Yayla Şenliği yapılacak" dedi.

Özderin, yıllardır yapılan bu şenliklere yurt içi ve dışından binlerce insanın katıldığını ifade ederek, "Şenlikler yöre ekonomisine de önemli katkı sağlıyor. Vatandaşlarımızın yoğun şekilde katıldığı yayla şenlikleri birlik ve beraberliğimizin, gurbette olan vatandaşlarımızın sıla hasretini dindirdiği, birlikte coşkunun ve eğlencenin yaşandığı en güzel örnektir" ifadesini kullandı. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Doğu Karadeniz Kürtün Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title