Haberler

Diyarbakır'daki Gerginlik

BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Son yaşanan durumlarla sanki BDP ile birilerinin çatışmasıymış gibi algı yaratılmak isteniyor.

BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Emin Yılmaz, Diyarbakır'da seçim öncesi yaşanan gerginlik olayıyla ilgili, "Son yaşanan durumlarla sanki BDP ile birilerinin çatışmasıymış gibi algı yaratılmak isteniyor. Bu algının düzeltilmesi lazım" dedi.

Yılmaz, parti il başkanlığı önünde bir grup partiliyle yaptığı açıklamada, Ankara ve İstanbul'da huzurdan, demokrasiden ve provokasyon yaşanmamasından bahsedenlerin Diyarbakır'da provokasyonlar yarattığını savundu.

Son dönemde yaşanan bir kaç olayla partilerinin çatışma zemine çekilmek istendiğini ifade eden Yılmaz,  Dicle Üniversitesi ve Lice ilçesi ile dün Diyarbakır'da yaşanan olayların tesadüf olmadığını ileri sürdü.

-"Sükunetimizi koruduk, korumaya da devam edeceğiz"

"Birilerinin gündemi bizi çatışma zeminene çekmektir" diyen Yılmaz, konuşmasını şöylü sürdürdü:

"Birilerinin gündemi bizi çatışma, provokasyon zeminine çekmektir. Birilerinin ısrarla başarılarımıza gölge düşürme çabaları da var. Bu konuda duyarlı olmaya devam edeceğiz.  Kamuoyunu yanlış bilgindirmesinler. Son yaşanan durumlarla sanki BDP ile birilerinin çatışmasıymış gibi algı yaratılmak isteniyor. Bu algının düzeltilmesi lazım. Birileri BDP çalışanlarına saldırıyor. Bugüne kadar sükunetimizi koruduk, korumaya da devam edeceğiz. Bunda ısrarlıyız, ısrarlı olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra dayak yiyen taraf BDP taraftarları olmayacak." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title