Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(15.7.MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 'Yaşlı Yaşam Merkezi Projesi' kapsamında alzheimer hastalarına barınma olanağı sağlayacak bakımevi inşaatına kısa sürede başlanacağını belirterek, tüm kurum ve kuruluşları projeye destek olmaya çağırdı.)

(15.7.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////////////////////

Yaşlı Yaşam Merkezi'ne destek çağrısı

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 'Yaşlı Yaşam Merkezi Projesi' kapsamında alzheimer hastalarına barınma olanağı sağlayacak bakımevi inşaatına kısa sürede başlanacağını belirterek, tüm kurum ve kuruluşları projeye destek olmaya çağırdı.

Vali Yardımcısı Kadir Okatan ve Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Yönetim Kurulu'nun da katılımıyla Valilikte yapılan toplantıda proje hakkında bilgi veren Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Mersin'de yaşayan 10 bini aşkın alzheimer hastamıza hizmet verecek, içerisinde barındıracağı Gündüz Bakım Evi, Sürekli Bakım Merkezi ve Evde Bakım Birimi üniteleriyle Türkiye'de ilk niteliği taşıyacak Yaşlı Yaşam Merkezi, sadece alzheimer hastalarına değil onların ailelerine de yaşam kolaylığı sağlayacaktır. Arsa tahsisi Yenişehir Belediyesi tarafından yapılan proje inşaatına en kısa sürede başlanacak ve yine kısa bir zaman dilimi sonrasında hizmete sunulacaktır."

Vali Güzeloğlu, Mersin'deki tüm kurum ve kuruluşların projeye ilgi göstereceğini umduğunu ifade etti.

Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ise projeyle ilgili bir sunum yaptı. Alzheimer'in sık görülen bir yaşlılık hastalığı olduğunu aktaran Özge,'Yaşlı Yaşam Merkezi Projesi'yle ilgili olarak da şunları söyledi: "Yaklaşık 150 büyüğümüze hizmet verme şansı sağlayacak Yaşlı Yaşam Merkezi için 3 bin 500 metrekarelik arsa temini yapılmış ve söz konusu arsanın İçişleri Bakanlığı tarafından tahsisat prosedürü tamamlanmıştır. Proje hayata geçirildiği takdirde hastaların kaliteli bir bakım almalarının yanı sıra hastaları iyi bakıldığı için hasta yakınlarının yükü azalacak ve toplumsal dayanışma için doğru bir adres oluşacaktır."

Derneği yönetim kurulu üyeleri projeye yardımda bulunmak isteyenlerin İş Bankası Uray Şubesi 6607 103 11 60 nolu hesabı kullanabilecekleri belirtildi.

MERSİN, (DHA)

(15.7.2012, FOTOĞRAFLI)

///////

Hastane konusu TBMM gündeminde

GAZİANTEP Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nin uzman doktor, ihtiyacı ile yoğun bakım ünitesi ve fiziki eksiklikleri TBMM gündemine taşındı.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, hastanenin kadın doğum ve çocuk hastalıkları uzman sayısının yetersizliğine dikkat çekti. Hastanenin, Gaziantep dışında Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis illerinden gelen hastaları da kabul etmesi nedeniyle bölge hastanesi gibi çalıştığına dikkat çeken Şeker, "Personel dağıtım cetvelinde (PDC) 30 olması gereken kadın doğum uzmanı sayısı 17'dir. 8 olması gereken çocuk hastalıkları uzmanı sayısı ise 3'dür" dedi.

Hastanede, erişkin ve yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin bulunmaması nedeniyle ciddi sıkıntıların yaşandığını da ifade eden Şeker, performans sisteminin adaletsizliğe neden olduğunu savundu.

FİZİKİ ŞARTLAR ÇALIŞANLARI DA ETKİLİYOR

Hastanenin fiziki şartlarından kaynaklanan eksikliklerin de çalışanların performans puanlarını olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Şeker Bakana şu soruları yöneltti: "Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde görev yapan doktor sayısının, PDC'de belirtilen sayının çok altında kalmasının nedeni nedir? Bu eksikliğin giderilmesi için planlanan, yürütülen bir çalışma var mıdır? Adı geçen hastaneye erişkin ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi kurulması düşünülmekte midir? Hayati öneme sahip bu iki ünitenin eksikliği nedeniyle yaşanan sıkıntılar nasıl giderilecektir? Fiziki şartların yetersizliği nedeniyle hastanenin kalite puanının düşük çıkması sonucu, doktorların döner sermayeden emeklerinin karşılığını alamamasını adil buluyor musunuz? Mevcut performans sisteminden kaynaklanan bu adaletsizliğin giderilmesi için yürütülen bir çalışma var mıdır? Bölge hastanesi konumundaki bir hastaneyi çok az sayıda hekimle çalıştıran Bakanlık, bu durum nedeniyle ortaya çıkacak şiddet olaylarının, hatalı tıbbi uygulamaların sorumluluğunu üstlenecek midir?"

GAZİANTEP, (DHA)

(15.7.2012)

///////////////

Patronlar tulum giydi

MERSİN Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği'ne (MODER) üye 20 otomotiv firmasının üst düzey yöneticisi, dernek adına çıkarılan dergi için tulum giyerek, 1957 model otomobil başında poz verdi.

MODER Otomotiv ve İş Dünyası adlı dergi ilk sayısı ile yayın hayatına başladı. Dünya ve Türkiye genelinde otomotiv sektöründeki son gelişmelerin ele alındığı dergide, MODER'e üye 20 firmanın haberlerinin yanı sıra otomotiv sektörüne dair merak edilenler yer aldı. Dergiyi hazırlayan Penguen Prodüksiyon ilk sayısının kapağında ilginç bir çalışmaya imza atıldı. MODER'e üye 20 rakip firmanın üst düzey yöneticisi, derginin kapak fotoğrafı için tulum giyerek objektif karşısına geçti. Yetkili servisin önemine vurgu yapılan fotoğrafta, firma yöneticileri bakım, hasar ve arıza durumunda kullanıcıların sadece yetkili servislere gitmeleri gerektiğine dikkat çekmek amacıyla, 1957 model Chevrolet marka otomobil başında poz verdi.

MERSİN, (DHA)

(15.7.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

MDOB'dan muhteşem yaz konseri

MERSİN Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) açık havada verdiği konsere sanatseverler büyük ilgi gösterdi. MDOB'un yaz konserleri serisi, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde gerçekleşti. Orkestra Şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde sahne alan MDOB orkestrasına Ahad Asker de piyanosu ile eşlik etti. Solist olarak Itır Gözde Günay, Ayşin Alev Yücel, Sevil Erçak, Melahat Yavuz, Nihan Evren, Onur Polat'ın görev aldığı konserde bale sanatçıları Hülya Özkan, Başak Özenç, Gülben Oğuz, Cenk Güner ve Önem Özden Serbülent Biçer'in koreografisi ile görsel bir şölen sundu.

MDOB Müdürü E. Hasan Alptekin, yaz konserleri serisinin devam edeceğini söyledi.

MERSİN, (DHA)

(15.7.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Aşık İmami anısına aşıklar gecesi

OSMANİYE'de Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında merhum Aşık İmami anısına aşıklar gecesi düzenlendi. Zorkun Şenlik Tepesi'ndeki gecede aşıklar bu kez, aralarından ayrılan arkadaşları için türkülerini seslendirdi. Osmaniye Belediyesi ve Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından düzenlenen gecede Aşık Gül Ahmet Yiğit, Abdullah Gizlice, Temel Turabi, Ozan Nihat ve Aşık Ayyubi sahne aldı. İmami'nin her katıldığı programda yer verdiği Türkiye Türkü ve Sarı Kamış Ağıdı Abdullah Gizlice, Allahuekber Ağıdı ise Temel Turabi tarafından seslendirildi. Geceyi Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da vatandaşlarla birlikte izledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(15.7.2012

////////////

Sevgi çocukları eğlendi

ADANA'da dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocukların suça sürüklenmelerini önlemek amacıyla yürütülen Sevgiye Uzanan Eller Projesi kapsamında 600 öğrenci, Gökkuşağı Eğlence Merkezi'nde gönlünce eğlendi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, çocukların mutluluğunu paylaşıp, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Proje kapsamında Küçük Dikili İlköğretim Okulu, Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu, Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu ile Seyhan Halk Eğitim Merkezi Karma Kung fu Wu Shu Spor Okulları öğrencileri merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Gökkuşağı Eğlence Merkezi'nde buluştu. Sevgi çocukları, akülü araba pisti, atari, bilgisayar oyunları ve hareketli oyun makinelerinin bulunduğu dev eğlence merkezinde eğlendi.

Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan'ın koordinesinde yürütülen proje etkinliğine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da katıldı. Vali Coş, projeye destek veren kurum ve kişilere ile Gökkuşağı Eğlence Merkezi'nin sahibi Fahri Öztürk'e teşekkür ederek, "Çocuklar bizim geleceğimiz, herşeyimiz. Onların iyi yetişmesi için hep beraber çalışmalıyız. Bu projenin amacı çocuklarımızı kötülüklerden uzaklaştırmak, iyi ahlaklı, güzel ahlaklı bireyler olmalarıhı sağlamaktır. Zaten Sevgiye Uzanan Eller Projesi bu anlamda bütün toplumumuzun duyarlı davranışlarıyla başarıyla yürütülüyor" dedi.

ADANA, (DHA)

(15.7.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Karabucak'tan 30'uncu sergi

ADANA Ressamlar Derneği üyesi, Türkiye'nin sayılı naif ressamlarından Hikmet Karabucak 30'uncu kişisel resim sergisini Nevşehir-Uçhisar Museum Hotel Art'ta açtı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği serginin açılışına Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü de katıldı. Museum Hotel sahibi Ömer Tosun ise Karabucak'a teşekkür plaketi sundu. Yurti çinde ve dışında bir çok sergiye katılan, ayrıca şair kimliğiyle de tanınan Hikmet Karabucak'ın sergisi, 31 Temmuz'a kadar izlenime açık kalacak.

ADANA,(DHA)

/////////////

Gençlik 'Karınca Yuvası'nda buluşuyor

GAZİANTEP'te Avrupa Birliği gençlik değişim projelerine ev sahipliği yapan Alternatif Gençlik Çalışmaları Derneği ve gönüllüler tarafından kurulan Kafe Karınca Yuvası yoğun ilgi görüyor. Gençlerin bir araya gelerek sosyal faaliyetler gerçekleştirebilecekleri bir buluşma noktası olan Kafe Karınca Yuvası ayrıca derneğin faaliyetleri ve yurt dışı fırsatları ile ilgili bilgilendirme çalışmaları da yapıyor. Dernek yetkilileri, amaçlarının gençleri bir araya getirmek, kendilerini ait hissedebilecekleri bir sosyal ortam yaratmak olduğunu söyledi. Yetkililer, çeşitli ülkelerden gençlerin katılımıyla İngilizce Konuşma Kulübü ve 2. El Pazarı gibi etkinliklere de ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Zeki GÜNAY / GAZİANTEP, (DHA)

(15.7.2012)

////////////

Çığşar'ın kirazı yurt dışına

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın ilçesine bağlı Çığşar köyünde kiraz hasadı başladı. İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaz aylarında 25 bin nüfusa ulaşan 1700 rakımlı Çığşar Köyü'nde üreticiler Napolyon cinsi kirazla adını dünyaya duyurdu. Çığşar'ın kirazları, kilosu 3.5 TL'den soğutu tırlarla başta İngiltere olmak üzere, Rusya, Almanya, Romanya ve birçok Arap ülkelerine ihraç ediliyor.

Andırın Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Erbay Erkek, bu yıl 12 bin 500 ton ürün beklediklerini söyledi. Yeni kurulan kiraz bahçeleri ile birkaç yıl içerisinde yıllık üretimi 60-70 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini belirten Erkek "Hasat zamanı 4 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye'nin en son kiraz hasadı burada yapılıyor ve en iyi kirazı Çığşar köylüleri yetiştiriyor" dedi. Erkek, yeni açtıkları soğuk hava deposu ile birlikte, Çığşar'ın önemli bir kiraz üretim merkezi olma yolunda adım attığını kaydetti.

İskender ZENGİN/ANDIRIN/K.maraş,(DHA)

(15.7.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////////

İskenderun su şebekesi değişiyor

İSKENDERUN Belediyesi tarafından su şebekesinin yenilenmesi için çalışma başlatıldı. İhalesi yapılan çalışmalar İsmet İnönü Mahallesi'nde son aşamaya geldi. Belediye Su İşleri Müdürü Garip Söylemez çalışmaların Meydan, Gürsel, Numune, Mustafa Kemal mahhallelerinde devam edeceğini belirterek "Bu mahallelerin birçok cadde ve sokağında şu anda içme suyu şebekesi yok gibi. Şehrin mevcut şebeke boruları da asbest, pik, PVC ve Fransızlardan kalma eski borulardan oluşuyor. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla, su sıkıntısı ve eskimiş şebekeden kaynaklanan sorunlar ortadan kalkacak" dedi. Söylemez, vatandaşların musluktan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşacağının sözlerine ekledi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY)(DHA)

(15.7.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Niğde'de asfalt atağı

NİĞDE'nin Belediyesi yaz sezonu asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Belediyeden yapılan açıklamada, ekiplerin 2012 asfalt sezonunda Paşakapı, Feridun Zeren, İstasyon, Bankalar, Ethem Onbaşı, Eski Sanayi, Emin Alpkaya, Selçuklu, Dr. Sami Yağız, Aydınlık caddeleri ile Emin Erişingil Bulvarı'nda asfaltlama çalışmalarını tamamladığı belirtildi. Ekipler ayrıca, orta refüj ve yaya kaldırım yapımları da gerçekleştirdi.

Uğur MART/NİĞDE,(DHA)

(15.7.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Patateste hasat zamanı

HATAY'ın Reyhanlı ilçesinde patates hasadı devam ediyor. 10 bin dekar alanda yapılan patates üretimiyle ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şanverdi, "Alternatif ürün olarak ekilen ve cips yapımının dışında yemeklik olarak da kullanılan patates hasadında erken söküm yapanların dekar başına 1.5 ton ürün elde etti" dedi. Üreticiler ise hava şartları nedeniyle patates ekiminin geç yapıldığını, bunun da fiyatlara olumsuz yansıdığını söyledi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),DHA

(15.7.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Altundiş: Hizmetleri koruyun

OSMANİYE'nin Bahçe İlçe Belediye Başkanı Murat Aldundiş, yapılan hizmetlere vatandaşların sahip çıkması çağrısında bulundu. Uyuzluk Şifa Pınarı yolu üzerindeki şelaleli çay bahçesinde yapılan çevre düzenlemelerini yerinde inceleyen Başkan Altundiş "Bölgedeki turizm hareketliliğini artırmak için yapılan bu çalışma, ekonomik yönden de vatandaşlara katkı sağlayacak. İnsanların dinlenebileceği güzel bir mekan oluşturduk. Bu ve benzeri tesislerimize vatandaşlarımızın da sahip çıkmasını istiyoruz" dedi. Şifa Pınarı'nın karşısındaki alana 10 adet işyeri yaparak Bahçeli kadınlara kiraya vereceklerini belirten Başkan Altundiş "Burada el emeği göz nuru ürünlerinin satışını yapabilecekler. Dükkanların yan tarafını da pazar yeri olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Özay DOĞAN/DHA)

(15.7.2012 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Mersin Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title