Haberler

Deve Güreşleri Nefes Kesti

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi Bağyurdu Beldesinde Geleneksel Olarak Devam Eden Deve Güreşleri Şenlikleri Başladı. 110 Devenin Kıyasıya Yarıştığı Güreşler İlginç Görüntülere Sahne Oldu.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu beldesinde geleneksel olarak devam eden deve güreşleri şenlikleri başladı. 110 devenin kıyasıya yarıştığı güreşler ilginç görüntülere sahne oldu.

Bağyurdu meydanında yapılan deve güreşlerinde Cazgırın heyecanlı anlatımıyla coşan güreş severler, zaman zaman üzerlerine gelen develerden korktu. Develerin kıyasıya mücadele ettiği güreşlerde heyecanlı anlar yaşanırken hakemler ve sahipleri develeri tutmak için zor anlar yaşadı. Yenilen develer seyircilerin üzerine yürürken güreşin havasına kapılan develer de zaman zaman heyecan yaşattı. Kıran kırana geçen güreşlerde, yenilen develer arena dışına kaçmak zorunda kaldı. Bazı develer tel örgüleri aşarak izleyenlerin üzerine yürüdü. Hırsla birbirine kenetlenen develeri ayırmak için görevli urgancılar, zor anlar yaşadı. Arenada birbirini deviren develer büyük bir ilgiyle seyredilirken bol bol alkış aldı. Galip gelen develer birer adet halı ile ödüllendirilirken, deve sahipleri davul zurnalar eşliğinde develerini arenanın dışarısına çıkardı. Havanın güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar hem güreşleri izledi, hem de piknik yaptı. Amaçlarının hem eğlendirmek hem de gelir elde etmek olduğunu söyleyen Bağyurdu Belediye Başkanı, Rıdvan Üreten," Her yıl geleneksel olarak deve güreşleri yapıyoruz. Bu yıl 16.sını gerçekleştirdiğimiz güreşlerde elde edilecek gelirler, Bağyurdu lisesi'ne yapılacak olan ek bina için kullanılacak. Diğer bir amacımız da insanları biraraya getirerek eğlendirmek." dedi.

(Mİ-Mİ-

(Mİ-Mİ-)

30.12.2007 16:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title