Haberler

Depremzede kadın Muş'ta doğum yaptı

Güncelleme:

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri ağır hasar gördüğü için yaşadığı şehirden ayrılan hamile kadın, geldiği Muş'ta bebeğini dünyaya getirdi.

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri ağır hasar gördüğü için yaşadığı şehirden ayrılan hamile kadın, geldiği Muş'ta bebeğini dünyaya getirdi.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki evleri ağır hasar gören 37 haftalık hamile Semra Toptaş, depremin vermiş olduğu stres nedeniyle normal doğum zamanına 3 hafta kala bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Deprem sonrası evleri hasar gördüğü için 4 gün boyunca arabada kaldıktan sonra eşi ve iki çocuğu ile birlikte Muş'a gelerek Danişment Gazi Yurduna yerleşen ve burada doğum sancısı başlayan anne Toptaş, hemen hastaneye kaldırıldı. Elif ve Yusuf isimli 2 çocukları olan Semra-Akif Toptaş çifti, depremden kaçarak geldikleri Muş'ta 3'üncü çocukları Asya'yı da kucaklarına aldılar. Muş'ta dünyaya gelen kız bebeğin doğumunu yaptıran doktor, kız çocuğunun olmadığını belirterek ailenin rızasını aldıktan sonra bebeğin ismini "Asya" koydu.

Adıyaman'dan Muş'a gelen Semra Toptaş, depremin stresi ile erken doğum yaptığını belirterek, "Biz Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinden buraya geldik. Depreme gece yakalandık. Deprem olunca dışarı çıktık. 4 gün boyunca arabada kaldık. Deprem olduğu zaman ben hamileydim. 4'üncü gün Muş'a geldik. Burada doğum yaptım. Şu anda çok şükür bebeğim sağlıklı, çocuklarım sağlıklı, ailem sağ, hepimiz sağlıklı yaşıyoruz çok şükür. Allah bir daha böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmasın. Çocuğumun ismini hastanede Asya koydular. Hastane çalışanları böyle bir istekte bulundular, bizde onları kırmayarak Asya bıraktık. Deprem çok korkunçtu çok ürkütücüydü. Evimiz ağır hasarlı girilmeyecek durumda. Muş'a sığındık. Burada bize iyi bakıyorlar. Bir eksiğimiz yok. Muş'ta bir hastaneye geldik orada hemen acil ameliyata aldılar. Bebeğimi başka bir hastaneye sevk ettiler, orada 3 gün küvezde kaldı. Depremin stresi ile biraz sıkıntı yaşadım, bebeğim 37 haftalık doğdu" ifadelerini kullandı.

Depremzede ailelerin misafir edildiği Danişment Gazi Yurt Müdürü Hasan Yarçin ise deprem bölgesinden gelen vatandaşları ağırlamaya başladıklarını ifade ederek, "Biz Muş olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarımızı depremzede aileler için ayırdık. Şu anda bölgeden gelen aileleri ağırlamaya başladık. Çok farklı hikayelerle karşılaşıyoruz. Depremden çok ciddi etkilenmiş, evleri hasar görmüş bir ailemiz Muş'a geldiler. Annemiz Muş'ta doğum yaptı. Hastaneden taburcu edilen çocuğumuz çok şükür sağlıklı, durumu iyi, anne ve çocuğunu yurdumuza alarak her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geldiğince mücadele veriyoruz. Devletimizin bütün imkanlarını depremzede ailelerimize seferber etmiş durumdayız. Sağ olsunlar devlet büyüklerimiz her türlü ihtiyacı karşılamaktadır. Gerek bakanlığımız olsun gerek valiliğimiz olsun bütün kamu kurum kuruluşlarıyla bizler depremzede ailelerine burada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her türlü sıkıntılarında yanlarında olmaya devam ediyoruz" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Muş Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title