Haberler

Darende'de 20 Çiftçiye Traktör Dağıtıldı

Güncelleme:

Darende'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna proje sunan 20 üretici, traktör almaya hak kazandı.

Malatya'nın Darende ilçesinde 20 çiftçiye traktör dağıtıldı.

Traktörleri teslim etmek üzere Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'nde tören düzenlendi.

Burada konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, Darende'de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) proje sunan 20 üreticinin traktör almaya hak kazandığını belirterek, artık çiftçilerin daha bilinçli tarım yapmanın yöntemlerini öğrendiğini söyledi.

TKDK'nin 2013 yılında, Malatya genelinde 57 projeye destek sağladığını kaydeden Şahin, "İyi proje hazırlar, konumuzu iyi seçersek devlet gerçekten teşvik ediyor" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da tarım alanında sağlanan desteklerin arttığını belirtti.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, her türlü hibe desteklerinden vatandaşların azami ölçüde yararlanmasını sağlamak istediklerini kaydetti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da belediye olarak tarımı desteklemek için yürüttükleri bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, artık üretenlerin teşvik edildiği bir dönem olduğunu ifade etti.

TKDK Malatya Koordinatörü Mehmet Hanifi Dere de ilçeler arasında proje üretme konusunda Darende'nin ipi göğüslediğini söyledi.

Konuşmaların ardından traktörler ve bazı arıcılık malzemeleri çiftçilere verildi.

Törene İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fikret Şinasi Kazancıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Vasip Şahin Malatya Darende Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title