Haberler

Cumhuriyetin 100. Yılında Kayseri'de Eğitim Sempozyumu Düzenlendi

Güncelleme:

Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Cumhuriyetin 100. Yılında Kayseri'de Eğitim' sempozyumu Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sempozyuma, Kayseri Vali Yardımcısı, Kaymakam, İl Milli Eğitim Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Cumhuriyetin 100. Yılında Kayseri'de Eğitim' sempozyumu Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.

KAYÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma, Kayseri Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, KAYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Şahmetlioğlu, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, akademisyenler ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan sempozyumda açılış konuşmasını yapan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, "Kayseri içerisinde bulunduğu coğrafi yapıda her dönemde her medeniyette çok önemli roller üstlenmiş. Her zamanda eğitimde, kültürde, sanatta isminden bahsettirmiş. Yine Osmanlı dönemine baktığımız zaman özetle Sıbyan Mekteplerinin bir dönem Kayseri'de 247'ye ulaştığını görürüz. Sıbyan Mekteplerinin nasıl yapıldığına bakarsanız, her mahallede her köyde o mahallenin zenginlerinin hayır olarak yaptırdığını görürüz. Bu öylesine bir gelenek ki günümüze baktığımızda yine Kayseri hayırseverleriyle ön plana çıkmıştır. Bugün okullarımızın önünden geçerken, birçoğunda bir hayırsever ismi görürsünüz. Kayseri yine Osmanlı zamanında Osmanlı Devleti'nin eğitim politikasına göre özellikle eğitimde yenileşme ve modernleşme sahnede yerini almış. Cumhuriyet dönemi ve günümüze kadar gelen bir eğitim serüveni var. Bu sempozyumda birçok akademisyenimiz, öğretmenimiz bir araya geldi. Şu ana kadarki Kayseri'nin eğitim potansiyelinin değerlendirip, geleceğe dönük ne gibi yeni projeler oluşturulabilir. Nasıl hedefler konulabilir bunları değerlendirecekler" şeklinde konuştu.

KAYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Şahmetlioğlu ise, "Eğitim bir bütündür. Beşikten mezara kadarda öğrenmekteyiz. Yaşımızın her aşamasında, doğumdan ölüme kadarda çok çok farklı öğrenimler kazanmaktayız. Eğitimin her aşamasında öğrenimin ya da hayatımızın bize kattığı nesneleri benimsemek için uğraşırız ve bu hiçbir zaman tükenmez hiçbir zaman son bulmaz" dedi.

Bu sempozyumun adının Cumhuriyet'in 100. Yılında Kayseri'de Eğitim olması ayrı bir anlam taşıyor. Neden 100. Yılda Kayseri'de Eğitim ve Öğretim değil de, sadece eğitim. Milli Eğitim Bakanlığı'nın biz her zaman öğretim tarafındaydık. Biz sürekli fizik, kimya ve coğrafyayı öğrettik. Ancak eğitim kısmımız üniversitesi sınav, LGS sınavı derken, biraz pas geçilmiş gibi gözüktü. Bizim eğitime biraz daha ağırlık vermemiz, toplumsal yapımız, ahlaki yapımız dini inançlarımı gereği biraz daha önem arz etmektedir" ifadelerini kulandı.

Sempozyum, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin verdiği mini konserle sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kayseri Gençlik Spor Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title