Haberler

Cumhuriyet Üniversitesi'nde Gençlik Şöleni

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde(CÜ) bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen gençlik şöleni törenle başladı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde(CÜ) bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen gençlik şöleni törenle başladı. Üniversite kampusunda şölenlerin başlamasıyla ilgili düzenlenen programa Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, üniversite yönetimi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, eğitim yılının sonuna yaklaştıkları dönemde geleneksel hale gelen eğlenciler ile öğrencilerin stras atma imkanı bulacağını belirterek, "Bugünkü gençler bizden çok daha başarılı olacaklar, buna inanıyoruz. Hepsi pırıl pırıl, hepsi başarılı olacak. " dedi.

4 gün sürecek şölen kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Dökmetaş, etkinliklerin yer yıl zenginleşerek devam edeceğini dile getirdi. Açılış törenini sonrası davetlilere etli bulgur pilavı dağıtıldı. Açılan ardından davetliler resim sergilerini gezdi. Şölene katılan öğrenciler daha sonra halaylar çekerek, oryantal gösterisi yaptı. Ayrıca şölenler kapsamında çeşitli ürünlerin sergilendiği panayır açıldı.

ATIK MALZEMEDEN YAPTIĞI GELİNLİK İLGİ ODAĞI OLDU

14'üncü Gençlik Şöleni kapsamında açılan yağlı boya ve kara kalem sergileri yoğun ilgi gördü. Bu arada Sivas Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi öğrencisi 25 yaşındaki Yasemin Özkıraç'ın atık malzemeler kullanarak yaptığı gelinlik ilgi odağı oldu.

Şölene yetiştirmek için iki günde yaptığı gelinliğin bu kadar ilgi görmesinden dolay çok mutlu olduğunu dile getiren Yasemin Özkıraç, "Sergimiz Osmanlı'ya yakın bir sergiyiydi ama, atık malzemeleri nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm. Bu çok kısa sürede akılıma geldi. Böyle ilginç bir şey yaptım. Gelinliği yaparken kırık ayna, aliminyum folyo, tarlatan, kurumuş çiçek ve elektrik bantı kullandım. Bu kadar ilgi çekeceğini tahmin etmemiştim. Çok mutluyum. " dedi. Üniversitedeki şölen kapsamında konserler, dans gösterileri, yarışmalar ve spor müsabakaları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title