Haberler

CHP'lilerden Haçovalılar Derneğine Ziyaret

CHP İl Teşkilatı, 7 Haziran seçimleri öncesi mahalle ve STK toplantılarına başladı.

CHP İl Teşkilatı, 7 Haziran seçimleri öncesi mahalle ve STK toplantılarına başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da yer aldığı CHP'liler, Haçovalılar Derneğini ziyaret etti. Burada ilk olarak söz alan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, geride kalan seçimlerde her zaman ikinci milletvekilliğini çok az farkla kaybettiklerini belirterek bu dönem iyi bir listeleri olduğunu ve çok çalışmaları durumunda bir milletvekili daha çıkarabileceklerini söyledi. Son dönemlerde özellikle Malatya'da CHP'nin oylarının HDP'ye kayacağı yönünde bir algı operasyonu yapıldığına işaret eden Kiraz, "CHP'nin oylarını başka bir yere kanalize etme çalışması var. Bunun için güç birliği yapmalıyız. Bugün hep birlikte bu algıya karşı mücadele edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da konuşmasında, iktidarı hedef aldı. AK Parti'nin geçen günlerde Malatya'da yaptığı temayül yoklamasını eleştiren Ağbaba, "Temayül dedikleri tek adamın seçtiği bir demokrasi. Sadece herkese rolü veriyor, sadece parmakları seçiyor. Onlarda bu oyunu oynamaya devam ediyorlar" diye konuştu.

Malatya'da iktidar partisinin beş milletvekili bulunduğunu ve bunlardan ikisinin görevinin sadece kendisine cevap vermek olduğunu savunan Ağbaba, şöyle konuştu: "Başka hiçbir görevleri yok. Bugün konuşmuşlar onların görevi bana muhalefet yapmak. Ben bu durumdan memnunum. İsim isim söylüyorum. Kayısı yandı diyorum. Hemen hayır efendim diyor. Kayısı para etmiyor diyorum, hayır efendim diyor. Kayısının durumu sıkıntılı diyorum, Malatyalıların durumu sıkıntılı diyorum hayır efendim diyor. Sanki kendisi cebinden para veriyor. Sen yeteri kadar kendi yandaşlarına göz kulak oluyorsun. Malatya'da yapılan talanı hatırlayın. Türkiye'dekileri saymıyorum. Buradaki kurumların kimlere peşkeş çekildiğini o sayın milletvekiline soralım buradan. Şimdi sadece CHP milletvekiline muhalefet ediyor."

Ağbaba, bazı milletvekillerinin Cumhuriyet Halk Partisi'ni cemaatçilikle suçladığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Sen daha dün onların sofrasına oturmak için takla atıyordun. Onların eteğinin altına girmek için uğraşıyordun, Pensilvanya'ya gidiyordun. Buradaki tüm o düşman ve terör örgütü gördüklerinin emrindeydin. Onların talimatıyla iş yapıyordun ve onların talimatı olmadan adım atamıyordun. Şimdi bazı milletvekilleri utanmadan konuşuyor, onlar kendilerini biliyorlar." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi ENVER KİRAZ Veli Ağbaba Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title