Haberler

Cami Bahçesinde 'Muhtarlık' Tartışması

Samsun'da, Site Camisi'nin Bahçesine 'Muhtarlık' Yapılmak İstenmesine Esnaf ve Vatandaşlar Karşı Çıktı.

Samsun'da, Site Camisi'nin bahçesine 'muhtarlık' yapılmak istenmesine esnaf ve vatandaşlar karşı çıktı.

Çeşitli sebeplerden dolayı yıkılan ve geçici olarak Sanat Sokağı'nda hizmet veren Kale Mahallesi Muhtarı Hayri Öztürk'ün Site Camisi'nin bahçesine muhtarlık yapma girişimine esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi. Bahçeye muhtarlığın temelinin atıldığını gören vatandaşlar, 'caminin bahçesine olmaz' diyerek karşı çıktı. Muhtarlığın cami önüne konulmasını istemeyen vatandaşlar, yeşil alan ve namaz kılınan yer olduğuna dikkat çekerek, muhtarlığın başka bir yere kurulmasını istedi.

Yaşanan kısa süreli tartışmayı zabıta ekipleri önledi. Kendisinin de cami bahçesine muhtarlık yapılmasını istemediğini dile getiren Muhtar Hayri Öztürk, "Uzun vadede muhtarlık istiyoruz. İlerleyen zamanlarda burada muhtarlığın olması hem beni hem de çevredeki vatandaşı rahatsız eder. Kimsenin sıkıntıya girmesini istemeyiz. Başka bir yere muhtarlık bakacağız" dedi (OE-SA) 24.06.2008 16:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title