Haberler

Bitlis'in Biyolojik Çeşitliliği Ele Alındı

Bitlis’in biyolojik çeşitlilik envanterinin çıkarılması ve izlenmesi amacıyla yürütülen projenin sonuç toplantısı yapıldı.

Bitlis'in biyolojik çeşitlilik envanterinin çıkarılması ve izlenmesi amacıyla yürütülen projenin sonuç toplantısı yapıldı.

Bitlis İli Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi için 2014 yılında açılan ihaleyle proje yürütücülüğünü üstlenen Ekoplan Mühendislik Danışmanlık Şirketi, projede elde edilen sonuçları düzenlenen toplantıyla paylaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk, biyoçeşitliliğin korunmasının önemine işaret ederek, "Günümüzde doğanın insanlar tarafından kendi amaçları doğrultusunda bilinçsizce kullanılması sonucu, canlılar ve bu canlıların yaşam alanları olan habitatlar üzerinde yoğun bir baskı meydana gelmektedir. Bu kapsamda ülkemizde yaşayan canlı türlerinin tespit edilmesi, yaşam alanlarının belirlenmesi, bu alanlar üzerinde antropolojik baskıların minimize edilerek, bu türlerin ve habitatların koruma altına alınarak gelecek nesillere aktarılması büyük önem arz etmektedir" dedi.

Toplantıya Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdür Yardımcısı Şeyhmus Saka, Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Fatma Nisa Erimez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Biyolojik Çeşitlilik Daire Başkanlığı'ndan Biyolog İpek Ekmen Nural ve Uzman İbrahim Ethem Avşar, Bitlis Eren Üniversitesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Beyarslan ve Yrd. Doç. Kesran Akın, Orman İşletme Müdürü Ruhi Bilgin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title