Haberler

Bisiad Üyeleri Tatvan'da Buluştu

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) üyeleri Tatvan ilçesinde bir araya geldi.

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) üyeleri Tatvan ilçesinde bir araya geldi.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen yemekli toplantıda Bitlis Valisi Veysel Yurdakul bir konuşma yaptı. Yurdakul, "Bitlis'te kurulan bütün işletmeler bize aittir. Orası bizim işletmemizdir. Orada çalışanlar bizim çalışanlarımızdır. Orada üretilenler bizim üretimlerimizdir. Çünkü, sosyal barışa katkı sağlanıyor. İnsanlara istihdam sağlanıyor. İnsanlara iş ve AŞ veriliyor. Devlete de pirim ve vergi ödeniyor. Dolayısıyla bu iş yerleri, sizin ve bizimdir. Bu nedenle bizimdir diyorum ve bizim olan bu iş yerlerini hep birlikte teşviklerle muafiyetlerle KOBİ ve KOSGEB destekleriyle Avrupa ve Dünya Bankası projeleri imkanlarıyla İnşallah daha fazla geliştiririz. Burada bir araya gelip ortak akılla kendinizi, kendi ilinizi, kendi bölgenizi ve ülkemizi geliştirmek adına toplanmış bulunuyorsunuz. Bu gerçekten heyecan verici bir toplantıdır. Ayrıca Tatvan zaten bölgede bilinen ve tanınan bir ticaret merkezidir. Bu şekilde sizin adınızla da tanınması ve tanıtılmasının bu olumlu imaja ve olumlu markaya katkı sunacağını düşünüyorum. Biz yüksek teknolojiyi, ortak kültürü, gelişmeyi ve iş geliştirme planlarını öğrenmeyi asla bir tarafa bırakmayacağız. Çünkü farkındalığı sağlayan bizler, teknolojiyi kullanan da bilgidir. Yani bilgi güçtür. Parayı kazanmak kolay değildir. Bugün parası olanlar, parayı kazananlar ve bunu süreklilik haline getirenler bilgiyi güç olarak kullananlardır" dedi.

BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayetullah Şimşek ise, BİSİAD'nin 2004 yılında kurulduğunda birkaç üye ile yola çıktığını hatırlatarak, üye sayısının 100'ü aştığını ve üye sayısını 150 olarak hedeflediklerini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının ticari ve siyasi hayata büyük etkileri olduğunu belirten Şimşek, "Biz de bu gücü ve etkiyi bağlı bulunduğumuz 45 bin üyeli TUSKON'dan almaktayız. Derneğimiz federasyon olarak DASİDEF'e, konfederasyon olarak da TUSKON'a bağlı bir sivil toplum kuruluşudur. Bizim bu toplantıdaki amacımız üyelerimize markalaşmayı, devletimizin sunmuş olduğu teşviklerden yararlanmayı, birlikte iş yapmayı ve şirketleşmeye teşvik, yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonlarına davet etmeyi, davetlerle üyelerimizin iş dünyalarındaki ufuklarını genişletmeyi buna paralel değişik seminerlerle bilgilendirme toplantılarının yapılmasını sağlamaktır. Önümüzdeki faaliyet döneminde sektörel bazda komiteler kurup, Bitlis'teki işadamlarımızın daha aktif hale gelmesini sağlayacağız. Bitlis içinde bulunduğu konum itibarıyla ticari hayatının şekillenmesi gerekiyor. Bizler şu ana kadar çeşitli aktiviteler, yurt içi ve yurt dışı geziler düzenledik. 2010 yılından itibaren Avrupa Birliği projeleri kapsamında tarım ve hayvancılığı geliştirme ve destekleme alanında Avrupa gezisi düzenledik. SODES kapsamında bilgisayarlı muhasebe kursu verilerek meslek edindirme projemiz hayata geçmiştir. Üyelerimize iş ve turistik gezi çerçevesinde Suriye ve Karadeniz gezileri yaptık. Kimse Yok mu Derneği işbirliğiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarda bulunduk. Ayrıca, 7 Kasım'da işadamlarımızı Kuzey Afrika ülkelerinden Fas'a iş gezisine götürmeyi planladık. Tarihi dokusuyla müze şehri olan doğunun incisi güzel Bitlis'imizi daha iyi tanıtma fırsatı bulmaktayız. Bitlis'in Türkiye'de daha iyi bir yer edinebilmesi için yapılan çalışmalar enerjimizi arttırmakta ve bizi teşvik etmektedir. Bunun yanında inanç turizmi, sahil turizmi ve kış turizminin geliştirilmesi için alt yapının tamamlanması beklentilerimiz arasındadır. İlimizin 6'ncı bölgede olması bizim için bir mana ifade etmemektedir. Çünkü, yatırımcıları ilimize çekemiyoruz. Bunun başlıca nedeni de organize sanayinin aktif hale gelmemesidir. Bir an önce bunun hayata geçirilmesini arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıya Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadedtin Akgüç, BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek, Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan da katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Yurdakul Dünya Bankası Bitlis Tatvan Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title