Haberler

Beypazarı'na Yapılan Hastane İnşaatı Çalışmaları (fotoğraflı

Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm

Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Salim Sarıyıldız, gazetecilere yapımı devam eden hastane inşaatını gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sarıyıldız, hastanenin Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Ayaş, Mihallıcık, Kıbrıscık Seben ilçelerindeki hastalara da hizmet vereceğini belirterek, TOKİ tarafından yapımı sürdürülen hastanenin 75 yatak kapasiteli olduğunu, ancak istenildiğinde 110 yatak kapasitesine kadar çıkarılabildiğini söyledi.

Sarıyıldız, 'Hastane çok yataklı olmasının yanında kaliteli hizmeti biz her zaman ön planda tutarız. Özel odaları, süit odaları ve iki kişilik odaları ile hastaların yanlarında refakatçilerinin kalabilmesine olanak sağlayan her şeyi ile modern bir hastane yapımı sizlerinde gördüğü gibi hızla yükseliyor. Beypazarı ilçesinin 30 yıllık hayali gerçeğe dönüşüyor. Yıllardır yapılması için çok uğraş verilen hastane nihayet yapılıyor ve görüldüğü gibi kaba inşaatı tamamlanmış durumda' dedi.

4 kat üzerine ve tek temel üzerine 7 blok olarak inşa edilen hastane binasında bloklar arasında geçişler sağlanır şekilde yapıldığı bildiren Sarıyıldız, toplam 5 bin metre kullanım alanı olacak hastane inşaatında, kaba inşat çalışmasının verilen süreden öncesi tamamlandığı ifade etti.

Hastanenin yapımı için 12 bin 500 TL harcanacağını ifade eden Sarıyıldız, kendilerinin döner sermaye kanalı ile birçok cihazı da alacaklarını ve Sağlık Bakanlığı ile de görüşmelerin sürdüğünü, inşaat tamamlandığında cihazların yerleştirileceğini sözlerine ekledi.

Yetkili firma temsilcisi ve inşaatın sorumlu mühendisi Kemal Yetim de 'Çalışmalarımız bu şekilde sürdüğü süre zarfında hastaneyi biz belirlenen ve bize tanınan süreden önce bitirmeyi hedefliyoruz. Hastane tek temel üzerine 7 ayrı bloktan oluşmaktadır ve 8,5 şiddetinde depreme dayanıklıdır. Dış cephe olarak özel bir çalışma olacak ve ışıkları içeri vermeyecek şekilde dizayn edilecek' diye konuştu.

Hastanenin 2011 yılında biteceğinin hedeflendiğini kaydeden Kemal Yetim, 'Biz bu hızla inşaatı çevre düzenlemelerinin tamamlaması ve içinin tefrişatı ile birlikte tamamlayarak eylül ya da ekim aylarında teslim edebiliriz' dedi.

Hastanenin acil hastalar için görev yapacak ve gerektiğinde kullanılacak 112 acil servis helikopterlerinin inişine kalkışına imkan sağlayacak gece görüşlü helikopter pisti de bulunuyor.

(YT-ARF) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title