Haberler

-Bdp'li Kurtulan'dan Gıda Güvenliğiyle İlgili Araştırma Önergesi

-Bdp Van Milletvekili Fatma Kurtulan Gıda Güvenliğindeki Sorunların ve Çözüm Önerilerinin Araştırılması İçin Meclis Araştırması Açılmasını İstedi

BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan gıda güvenliğindeki sorunların ve çözüm önerilerinin araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

ANKARA (ANKA) -BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan gıda güvenliğindeki sorunların ve çözüm önerilerinin araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Meclis Başkanlığı'na sunulan Araştırma önergesinin gerekçesinde, güvenli gıda tüketiminin, halk sağlığı açısından son derece önemli olduğu belirtildi. Gıda tüketimine bağlı sağlık sorunlarının yaşanmaması için gıda üretim, tüketim ve satış yerleri denetiminin sıkı ve etkin biçimde yapılması gerektiğine işaret edilen gerekçede şöyle denildi:

"Gıda güvenliğine yönelik olarak denetimlerin sağlıklı bir biçimde yürütülmemesi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yeterli kadroyu ve teknik imkanları sağlamamasından kaynaklıdır. Türkiye'de katkı maddesi olarak kullanılan maddelerin çoğu sağlık açısından uygun olmamakla beraber, tüketime sunulan maddelerin çoğunda temel gıda olarak da üretilen ürünle ilgisi olmayan maddelerin kullanımı son derece yaygındır. Geldiğimiz aşamada toplum olarak ne tükettiğimizi, gıdaların hangi koşullarda üretildiğini ve ne içerdiğini bilemez durumdayız."

Önerge gerekçesinde gıda güvenliği konusunda sağlıklı istatistik bulunmadığına da işaret edilirken, tüketime sunulan gıdaların tüketici sağlığı olumsuz etkilememesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi. (ANKA)

EG/ÖMR - Ankara

Kaynak: ANKA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title