Haberler

Batman'da Sydv'den Yapılan Yardımlar

Batman'da il merkezi ve ilçelerde 35 bin 688 kişinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV)) nakdi yardım aldığı bildirildi.

Batman'da il merkezi ve ilçelerde 35 bin 688 kişinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV)) nakdi yardım aldığı bildirildi.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarındaki haberlerde SYDV'ye farklı nedenlerle başvuranların yardım almış gibi yansıtıldığını belirtti.

Özellikle genel sağlık sigortası kapsamında gelir testi yaptırmak isteyen 18 yaş üstü herkesin SYDV'ye başvurduğunu, bunun da başvuru sayısını artırdığını belirten Özdemir, "Vakfa bu şekilde yapılan başvuruların tamamını yardım almış şeklinde göstermek Batman'a haksızlıktır" ifadesini kullandı.

Batman'da nakdi yardım alan kişi sayısının tüm ilçelerle birlikte 35 bin 688 kişi olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin tamamında yapılan şartlı eğitim, şartlı sağlık, şartlı gebelik ve şartlı doğum yardımı, engelli aylığı, 65 yaş maaşı, eşi vefat eden dul kadınlara yönelik maaş, muhtaç aile asker maaşı, öksüz-yetim maaşı, muhtaç asker çocuğu maaşı gibi tüm yardım kalemlerinden faydalanan kişi sayısı 127 bin kişidir. Bu rakamın içinde farklı yardım kalemlerinden faydalanan aynı kişilerin dikkate alınmasıyla bu rakamın çok daha aşağılarda olduğu görülecektir."

Batman Valiliği de kent merkezi ve ilçelerde SYDV'ye 420 bin kişinin müracaat ettiğini, bu müracaatların vakıf mütevelli heyeti tarafından karara bağlandığını bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ziver Özdemir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title