Haberler

Bartın'da Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştiriliyor

Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Proje Pazarı’ etkinlikleri kapsamında ‘Üniversite Sanayiyle Buluşuyor’ toplantısı gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Proje Pazarı' etkinlikleri kapsamında 'Üniversite Sanayiyle Buluşuyor' toplantısı gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığında gerçekleştirilen toplantıda, üniversite sanayi iş birliğinin önemi vurgulanarak, gerekli adımların atılması için gerçekleştirilebilecek çalışmalar konuşuldu. Bartın TSO'da gerçekleştirilen toplantıda konuşan TSO Başkanı Cihat Çakır üniversite sanayi işbirliğinin şehrin ve ülkenin kalkınmasında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Bartınlı sanayiciler olarak Bartın Üniversitesinin kendileri için bir şans olduğunu da ifade eden Çakır, "Sanayici ve üniversite işbirliği hepimiz için çok önemli. Yatırımcı birikimini ve tecrübesini piyasada rekabet etmek için harcıyor. Ancak bunun ileriye doğru gelişmesi ve piyasada kendi ayakları üzerinde durabilmesi için yeniliklere ve AR-GE çalışmalarına ihtiyaç var. Ayakları üzerine basan projeler üretmek ve Dünya'daki hızlı gelişime ayak uydurabilmesi için ürünün AR-GE ile desteklenmesi gerekiyor. İşte bu noktada olmazsa olmazımız akademik bilgilerdir. Bartın'da üniversitemizin olması bu noktada bizim için bir şanstır. Şansımız bu işe gönül vermiş bir ekibimiz ile hocalarımız ve bizleri destekleyen rektörümüzün olmasıdır" dedi.

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ise üniversite olarak şehrin başta ekonomik olmak üzere sosyal ve kültürel kalkınmasını sağlamak için çalıştıklarını kaydetti. Kaygın, üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini de aktararak "Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan'ın desteğiyle Bartın'ın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik projeler yürütüyoruz ve bu projelere destek oluyoruz. Özellikle üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek için yaptığımız çalışmalar var. Üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz Proje Yatırım Destek Ofisi bu çalışmalardan biri oldu. Sanayicilerimiz Proje Yönetim Destek Ofisine gelip ya da internet ortamından öğretim üyelerimizle ve öğrencilerimizle ortak çalışma yapabilirler. Öğrencilerimiz kendilerini daha iyi geliştirebilsin, daha rahat iş bulabilsinler diye kariyer merkezimizin de yönergesini hazırladık. Dolayısıyla imkanlarımızı bu konuda daha ileri bir seviyeye taşımaya amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen etkinlikte Bartın Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi TUBİTAK Koordinatörü Doç. Dr. Ayben Kılıç Pekgözlü, Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yıldırım ve Proje Yönetim ve Destek Ofisi Koordinatörlüğünden Uzman Mete Kaan Namal koordinatörlükleri bünyesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Seminer Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Melemez ve Araştırma Görevlisi Hasan Kurban'ın "Mobilya Üretimi Yapılan İşletmelerde Gürültü, Titreşim ve Odun Tozunun Ergonomik Etkilerinin İncelenmesi" konulu projelerinin sunmasının ardından son buldu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azize Toper Kaygın Cihat Çakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title