Haberler

Balıkesir Yenileniyor

Balıkesir Belediyesi, Şehrin Çehresini Değiştermek İçin Çalışmalara Devam Ediyor.

Balıkesir Belediyesi, şehrin çehresini değiştermek için çalışmalara devam ediyor.

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, göreve geldiğinden beri gerçekleştirmek istediği kent revizyon projelerini bir bir uyguluyor. Daha refah bir kent yaşamı için şehirde çok önemli gelişmelere imza atan Başkan Sabri Uğur, geride kalan 3 yılın değerlendirmesini her akşam mahalle toplantılarında vatandaşlarla sohbet ederek anlatıyor, varsa onların sorunlarını yerinde dinleyip anında çözüme kavuşturuyor. Kentin görüntüsünü değiştiren Başkan Uğur'un talimatıyla Balıkesir'in tarihi caddesi olan Milli Kuvvetler Caddesi yeniden düzenliyor. Tüm alt yapı çalışmalarının hızla tamamlandığı kent merkezinde tüm cadde ve kaldırımların yenilenmesi talimatını veren Başkan Uğur, geceli-gündüzlü süren çalışmaların neticesinde Mulli Kvvetler'in yaklaşık 15 gün sonra yenilenmiş olarak hizmete verileceğini kaydetti.

Eski tüm ağaçların kökünden söküldüğü caddede kaldırımlar eskiye göre daha da genişletilirken, motorlu araç yolunun genişliği ise İl Trafik Komisyonu´nun belirlediği yeni güzergah planına göre, caddenin başından sonuna kadar standart hale getirildi. Sökülen ağaçların yerine bodur ağaçların dikileceği kaydedildi. Bu çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Sabri Uğur, "Daha önce üç bucuk araç genişliğinde olan ve sık sık düzensiz parklanmaların görüldüğü caddenin tamamını, standart üç şerit olarak planladık. Bu üç şeritten, İstasyon´dan Ali Hikmet Paşa yönündeki en sağ şeridin tamamı, '20 dakika kısmi zamanlı' park için, geriye kalan 2 şerit ise, motorlu araç trafik akışına ayrıldı. Bu düzenleme ile kazanılan yarım şerit genişliğindeki alan ise tretuvarlara kazandırıldı. Böylece, tüm cadde boyunca üç bucuk ila 6 metreye ulaşan tretuvarlarda, gözle görülür genişlemeler oluyor. Dikimleri ve türleri düzenli olmadığından, Milli Kuvvetler Caddesi'nde yayaların geliş-geçişlerini ve işyerlerine giriş-çıkışları olumsuz etkileyen daha önceki ağaçların tamamı (8-9 çeşit, toplam 160 civarında) kaldırıldı. Şu anda, Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay caddelerinin üzerine (yani yaklaşık 1 km'lik alana), 7'şer metre arayla, 40x40 cm ölçülerinde yeni ağaç dikim yerleri açıyoruz. Buralara, yaşları 8 ila 15 arası olan, 300 kadar yetişmiş ağaçlar dikilecek. Bunların dikim mevsimi Eylül-Ekim ayları olduğundan, o zamana kadar bu caddelerde ağaçsız bir görüntü olacak. Asfaltlama çalışmalarına, bordür ve tretuvar çalışmaları bittikten hemen sonra başlayıp, 1 hafta veya 10 gün içinde tamamlanacak. Bu yollara, toplam 22 santim kalınlığında, çift katlı (15+7 cm) bir asfalt atılacak" dedi.

Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay caddelerindeki çalışmaların 15'er günlük üç periyotta tamamlanıp, çarşı merkezindeki ana arterlerdeki işlerin de tümüyle bitirileceği kaydedildi. Daha sonra da, bu bölgedeki arada kalan cadde ve sokaklara girilerek, ihale kapsamındaki bölgenin bütünündeki çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Böylece, lokal olarak, birbirini izleyen etaplar halinde yürütülen çalışmaların, yaya ve araç trafiği ile esnafa yönelik olumsuz etkilerinin en aza indirilebileceği belirtildi. Ali Hikmet Paşa Meydanı, Yeni Çarşı etrafı ve Zağnospaşa Camii bölgesindeki çalışma ve düzenlemelere ise bu çalışmalar bitikten sonra başlanacağı, bu arada, doğalgaz vanaları, yağmur giderleri, kanalizasyon kapakları, elektrik ve telefon hatları gibi donanımların üzerlerinin asfalt yapılırken kapanacağı, tüm bunlar bittikten sonra yenileme çalışmaları için bu bölgeye girilmezden iki ay önce, yerleri sayısal haritalar üzerine işlenmiş bulunan bu donanımlarla ilgili nihai düzenlemeler yapılacağı bildirildi.

(YU-MŞ)

29.06.2007 17:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title