Haberler

Balıkesir'in Nitelikli Personele İhtiyacı Var"

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Balıkesir Yatırım Destek Ofisi ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmada, Balıkesir'deki sanayicilerin nitelikli personel ihtiyacı olduğu belirlendi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Balıkesir Yatırım Destek Ofisi ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan araştırmada, Balıkesir'deki sanayicilerin nitelikli personel ihtiyacı olduğu belirlendi.

GMKA Genel Sekreter Vekili Esra Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, araştırmanın bin 10 işletme yetkilisiyle yüz yüze görüşülerek hazırlandığını bildirdi.

Araştırmada, sanayicilerin mevcut durumunun adeta röntgeninin çekildiğini vurgulayan Kocabaş, "İşletmelere 'Daha fazla iş yapmanıza engel olan sorunlar nelerdir?' sorusunu sorduk. Aldığımız cevaplara göre yüzde 52,1'i nitelikli personel eksikliği, yüzde 40,6'sı finansman olanaklarına erişimdeki zorluklardan kaynaklandığını belirtti. En az karşılaşılan sorunlar ise yüzde 2,1 ile bilgiye ulaşmadaki zorluklar ve yüzde 4,9 ile ulaşım oldu" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title