Haberler

Balçova'da Cumhuriyet Paneli

Balçova Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Cumhuriyeti Anlamak" isimli panelde binlerce kişi tek bir ağızdan andımızı okudu.

Balçova Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Cumhuriyeti Anlamak" isimli panelde binlerce kişi tek bir ağızdan andımızı okudu. CHP Genel Başkanı Gökhan Günaydın ve Gazeteci-Yazarlar Uğur Dündar ile Ümit Zileli'nin konuşmacı olarak katıldığı panelde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'da hazır bulundu.

Balçova Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Cumhuriyet'i Anlamak" konulu panel binlerce kişinin katılımıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz'in dev ekranlardan bir şiirnin dinletisi ile başlayan panelde vatandaşlar hep bir ağızdan "andımızı" okudu.

Panelin açılış konuşmasını yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya cumhuriyetin büyük bir devrim olduğunu belirterek; "Cumhuriyet büyük bir devrim. O yıllardan 21. YY'a damga vuracak devrim yapacaksınız. Elbette bu devrimin karşısında bir oluşum olacaktı. Onlar yıllardır çalışıyordu. Ancak biz ne yaptık. Biz yıllardır Cumhuriyeti koruma görevini hep başkalarına bıraktık. Aslında Cumhuriyet Devrimi'ni yapanlar O'nu gençlere ve kadınlara emanet etmişti. Bizler bu görevimizi yıllarca tam olarak yerine getiremedik. Ama şimdi bu güzel hava da yapacak birçok şey varken bizler burada Cumhuriyetimize sahıp çıkmaya, O'nu bırakmayacağımızı haykırmak için geldik. Artık son noktadayız. Bu görev bir başkasının değil bizim görevimizdir arkadaşlar. Başta bu ülkenin kadınları olmak üzere bizler Cumhuriyetimizi korumaya devam edeceğiz" dedi.

"SİYASET İÇİN YÜREK GEREKİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Cumhuriyet'in büyük zorluklar içerisinde kurulduğunu aktararak Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözlerini hatırlatarak konuşmasını şu sözler ile sürdürdü: " konuşmasını sürdürdü: "Bugün 90'ıncı yılında cumhuriyeti anlamak istiyorsak toprak reformuna karşı çıkanlara, koy enstitülerinde kız erkek birlikte yatıyor komünist yuvası diyenleri unutmamalıyız. Onlar 63 yıl sonra Gezi'de çadırlarda neler yapıyorlar belli değil diyecek kadar alçaklaşmışlardır. Türkiye, ikili mücadelenin yüzyıllardır sahne aldığı bir memlekettir. Gericiler ve torunları devam ediyor biz de devam edeceğiz, hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Hükümetin özellikle medya üzerinde büyük bir baskı kurduğunu vurgulayan Gazeteci-Yazar Uğur Dündar ise Cumhuriyet Dönemi'nde çok erdemli, meziyetli başbakanların görev aldığını belirterek Merhum Başbakan Bülent Ecevit ile başından geçen bir olayı anlattı. Günümüzde ise devleti yönetenlerin çok değiştiğini vurgulayan Dündar "Bugün başbakan ne kadar çok gazetecinin kalemini kırarsa, ne kadar çok gazeteciyi işten attırırsa hatta ve hatta savcılara talimat vererek ne kadar çok gazeteciyi demir parmaklıkların arkasına attırırsa o kadar mutlu oluyor. Ama bağımsız basın kuruluşları çok önemlidir. Bağımsız basın olmasaydı bizler, sizler gezi olaylarını bile öğrenemeyecektik" dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya konuşmacılara plaket ve çiçek verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Dündar 29 Ekim Balçova Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title