Haberler

Aydın: Aydın'da 50 Aileye 300 Adet Gebe Düve Dağıtıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarafından Aydın'ın Buharkent İlçesi'ne Bağlı Savcıllı Köyü'nde 50 Aileye 300 Adet Gebe Düve Dağıtıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Aydın'ın Buharkent İlçesi'ne bağlı Savcıllı Köyü'nde 50 aileye 300 adet gebe düve dağıtıldı.

Savcıllı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan proje doğrultusunda köyde yaşayan dar gelirli ailelerin ekonomik durumunun düzeltilmesi ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla bakanlık tarafından köyde yaşayan 50 aileye 7 yıl geri ödemeli yıllık yüzde 5 sabit faizle küçük hayvan işletmeleri kurularak hayvanları teslim edildi.

Köy meydanında yapılması planlanan tören aşırı yağış ve havanın soğuk olması nedeniyle köy kahvense alındı. Törene Aydın Valisi Mustafa Malay, Buharkent Kaymakamı Alaattin Aktaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Semiha Öyüş, Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın İl Genel Meclisi Üyeleri, Savcıllı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sarı, köylüler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Mustafa Malay, dünyada her geçen gün tarımın ve tarımsal üretimin öneminin arttığını belirterek, çiftçilerin hayvanları çok iyi bakmasını istedi. AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Semiha Öyüş, hükümet olarak tarım ve hayvancılığa sağlanan desteklerden söz ederek, üretim yapan herkesin emeğinin karşılığını aldığını vurguladı.

1981 yılında kurulan ve 4 yıl öncesine kadar faaliyet göstermediği için fesih aşamasına gelen kooperatifi devralarak yeniden canlandırdıklarını belirten Savcıllı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sarı, desteklerinden dolayı AK Parti Aydın Milletvekilleri, Vali Mustafa Malay ve İlçe Kaymakamı Aktaş'a teşekkür etti. Tören öncesi sahipleri tarafından yaklaşık iki saat yağmur altında bekletilen düveler, havanın aşırı yağışlı olması sebebiyle ahırlarına götürülürken, sahipleri protokolün elinden düveler yerine düvelerin kimliklerini teslim aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title