Haberler

Atatürk'ün Kars'a Gelişinin 83'ncü Yıldönümü Törenlerle Kutlanacak

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Doğumunun 126'ncı Yılı Etkinlikleri Kapsamında Atatürk'ün Kars'a Gelişinin 83'ncü Yıldönümü Törenlerle Kutlanacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 126’ncı yılı etkinlikleri kapsamında Atatürk’ün Kars’a gelişinin 83’ncü yıldönümü törenlerle kutlanacak.

Atatürk’ün Kars’a gelişinin 83’ncü yıldönümü olan 6 Ekim 2007 Cumartesi günü Kars’ta tören düzenlenecek. Tören öncesinde 5 Ekim 2007 Cuma günü saat 13.00’den itibaren okullar, resmi daireler, kamu- kurum ve kuruluşları, işyerleri, Atatürk anıtları, Gar Binası ve çevresi ise bayraklarla donatılacak. Kars Kalesi burçlarına her yandan görülebilecek şekilde büyük bayraklar Belediye Başkanlığı’nca astırılacak. Aynı gün saat 10.30’dan itibaren Gar Binası önünde temsili bayrakları taşıyacak öğrenciler ve inzibat erleri Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilecek bir öğretmen yönetiminde prova yapacaklar. Genel provalar ve program için Gar Müdürlüğü’nde de gerekli lokomotif ve diğer hazırlıkları yapılacak.

06 Ekim 2007 Cumartesi günü saat 10.30-10.45’de Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına protokol sırasına göre çelenklerin konulmasının ardından Gar Müdürlüğü önünde kutlama törenleri başlayacak.

Törenin başlamasıyla birlikte üç Türk bayrağını taşıyan milli giysili üç öğrenci beraberlerindeki inzibat erleri ile birlikte temsili olarak hazırlanan vagondan inerek Türk bayraklarını Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’na teslim edecekler. Bayrakları teslim eden öğrenciler, halkı ve törene katılanları selamlamak üzere tören alanında kendileri için hazır bulunan faytona binecekler. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, kendilerine sunulan bayrakları öğrencilere tekrar teslim edecekler.

İstiklal marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekilmesiyle devam edecek olan törende Garnizon Komutanlığı adına bir subay ve Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu birer konuşma yapacaklar.

Tören, bir kız ve bir erkek öğrencinin şiir okumasından sonra “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” türküsü eşliğindeki folklor gösterileriyle sona erecek.

(BA-AA-Y)

03.10.2007 20:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title