Haberler

Antalya'da düzenlenen Batı Akdeniz Surfcasting Turnuvası'nda balıkçılar kıyasıya yarıştı

Güncelleme:

Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen Batı Akdeniz Surfcasting Turnuvası'nda 120 sporcu, en büyük ve en çok balığı yakalamak için kıyıdan attıkları surf oltalarıyla yarıştı. Dereceye giren sporcular para ödülü kazandı.

Antalya'nın Serik ilçesinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Batı Akdeniz Surfcasting Turnuvası'nda balıkçılar kıyasıya yarıştı. Türkiye'nin farklı illerinden yarışmaya katılan 120 sporcu, kıyıdan attıkları surf oltalarıyla en büyük ve en çok balığı yakalamak için birbirleriyle yarıştı.

Boğazkent turizm sahilinde düzenlenen yarışmada, akşam saat 19.00'dan sabah 07.00'ye kadar sporcular, kıyasıya mücadele etti. Dereceye giren sporcular hem para ödülü hem de çeşitli ödüllerin sahibi oldu. 1. sporcu, 25 bin, 2. sporcu, 15 bin ve 3. sporcu ise 10 bin lira ile ödüllendirildi.

Yarışmacıların avlandığı alanda çöp bırakmaları halinde ise direkt olarak diskalifiye edildiğini belirten Akdeniz Balıkçılar ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Ertosun, "Burada 6. Batı Akdeniz Surfcasting Turnuvası'nı yapıyoruz. Daha önce bu sahilde 2 kez, yine Çıralı Sahili'nde 2 kez, bir kez Kemer Sahili'nde organizasyonlar yapmıştık. Bu turnuvadaki amacımız, sürdürülebilir balıkçılığa, kıyılarımızın korunmasına, olta balıkçıların isteklerine ışık tutmak ve farkındalık oluşturmak. Türkiye'nin her yerinden yarışmaya iştirak eden arkadaşlarımız var. 60 sektörden 2 yarışmacı katılıyor yarışmaya. Toplamda ise 120 balıkçı yarışıyor" ifadesini kullandı.

"Yarışma güzeldi"

Bursa'dan yarışmaya katılan Selahattin Erol, "Bursa surf casting ekibi olarak yarışmaya katıldık. Akşam başladık yarışmaya, şu an bitirmek üzereyiz. Elimizden geleni yaptık. Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Av güzel geçti ama balık popülasyonu olarak verim alamadık ama ortam ve yarışma çok güzeldi. 2 balık tuttuk ama sektörde bir şey yapamadık" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Antalya Yerel Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title