Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Mehmet Akgül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı pamuk şeker satıp harcılığını çıkarmaya çalışarak geçirdi.

Foto: Tema Kiper ve okulun açılacağı hizmet binası

===

10 yaşındaki Mehmet, çocuklara pamuk şekeri satıyor

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Mehmet Akgül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı pamuk şeker satıp harcılığını çıkarmaya çalışarak geçirdi. Mehmet Akgül okuldaki bayram kutlamaları sonrası koşarak gittiği evinden aldığı pamuk şekerleri Akharım Beldesi'ndeki pazar yerinde satarak harçılığını kazanmaya çalıştı. Mehmet Akgül, babasının çiftçilik yaptığını, ailenin en büyük çocuğu olduğu için, pazar ve sokaklarda pamuk şeker satarak, aile bütçesine katkı sağladığını söyledi.

Mehmet Akgül, "Okuldan sonra aileme katkı sağlamak için köyümüzde ve köyümüze kurulan pazarda pamuk şeker satarak harçlığımı çıkartıyorum. Bugün de okul tatil olunca pamuk şeker satmaya başladım. Para kazanmak, babama katkı sağlamak ve harçlığımı çıkarmak için çalışıyorum" dedi. Mehmet'in amcasının oğlu 10 yaşındaki Enver Gönen ise zaman zaman Mehmet'e yardım ettiğini, Mehmet Akgül'ü kardeşi gibi sevdiğini söyleyerek, pamuk şeker satarken Mehmet'i yalnız bırakmamaya ona destek olmaya çalıştığını anlattı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(DHA)

Foto: Mehmet Akgül ve Enver Akgül pamuk şeker satarken

===

Sandıklı Belediye Başkanı Elibol, muhtarlarla yemekte buluştu

SANDIKLI Belediye Başkanı İsmail Elibol, mahalle muhtarlarına yemek verdi. Hüdai Kaplıcası Gürses Termal Otel'de muhtarlarla yemekte buluşan Başkan Elibol, yemek sonrasında mahallelerin sorunlarını dinleyerek yaptığı çalışmalar ve yapılacak işler konusunda muhtarlara bilgi verdi. Belediye birim amirlerinin de yer aldığı toplantıda muhtarlar isteklerini Başkan Elibol'a iletti. Birim amirleri muhtarların isteklerini tek tek not aldı.

Başkan Elibol, "Burası aile meclisi sayılır. Herkes mahallesinin sorunlarını açıkça söyleyebilir. Sizlerin fikirlerine saygımız var. Öncelikle ilçemizde yapımı devam eden yüksek okul inşaatı ve doğalgaz hattı için birlik olup girişimlerde bulunmak için Ankara'ya gitmeniz bizleri çok mutlu etti. Sandıklı menfaatleri için bu tür ortaklaşa çalışmaların devamını diliyorum. Belediye olarak bir çok başarılı çalışmanın altına imza attık" dedi.

Tepekent'e ve Sıra Söğütler'e henüz hizmet götürülemediğine değinen Elibol, "Bildiğiniz gibi Sanjet'e çok önemli yatırımlar yaptık. İlçemizdeki konutların yüzde 80'ni ısıtıyoruz. Sıcak su veremediğimiz yerlerde ısı merkezi yaparak bu oranı arttırmayı hedefliyoruz. Sizlerden ricam, Sanjet ısınmasında motor kullanan abonelerle birlikte mücadele edelim. Sanjet çalışmalarından dolayı ilçemiz yolları bozuk. Bu yıl Belediye olarak yol çalışmalarına ağırlık vereceğiz" diye konuştu.

Vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için yeni oluşturulan mahallelerin muhtarlarına büyük görev düştüğünün altını çizen Elibol, şöyle devam etti: "Yeni mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını bizlere iletin. Belediye olarak sizlerle birlikte ortaklaşa hareket etmeye ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye hazırız." Muhtarlar ise mahallelerinin sorunlarını Başkan Elibol'a iletti. Başkanı Elibol, birim müdürlerine muhtarların isteklerini eksiksiz yerine getirmeleri talimatını verdi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Yemekten - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akgül Sandıklı 23 Nisan Akharım Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title