Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.Antalyaspor'un 20 yıl sonra kentte yüzme havuzu olmamasına tepki amaçlı yeniden kurulan sutopu takımının birinci lige yükselmesinin ardından, Antalya'da üç tane olimpik yüzme havuzu projesi başlatıldı.

Foto: Mustafa Gül

===

Havuz problemi

Antalyaspor'un 20 yıl sonra kentte yüzme havuzu olmamasına tepki amaçlı yeniden kurulan sutopu takımının birinci lige yükselmesinin ardından, Antalya'da üç tane olimpik yüzme havuzu projesi başlatıldı. Takım bu kez yanlış yatırım uyarısında bulundu.

Antalya'da 1990'lı yıllarda 18'li yaşlardaki oyunculardan kurulu Antalyaspor Sutopu Takımı, Konyaaltı sahilinde bulunan Süleyman Erol Yüzme Havuzu'nun kapatılması ile birlikte dağıldı. Süleyman Erol Yüzme Havuzu'nun yıllarca onarımının yapılmaması, kaderine terk edilmesi üzerine bugün 40'lı yaşları aşan takımın o dönemdeki oyuncuları, facebook aracılığıyla buluşup takımı yeniden kurmaya karar verdi. 640 kilometre sahil bandına sahip kentte mevcut havuzun kapatılması ve bir tek yüzme havuzu olmayışına tepki amaçcıyla takım oyuncuları, kendi imkanlarıyla Antalyaspor bünyesinde yeniden sutopu takımı oluşturdu.

TÜM MAÇLAR DEPLASMANDA

Takım üst üste şampiyonluklar ile üçüncü lig, ikinci lig ve bu sezon da birinci lige yükseldi. Yaklaşık 4 yıldır her defasında Antalya'daki bu büyük eksikliği dile getirmeyi sürdüren ve genç rakiplerini eleyerek, kendi imkanlarıyla birinci lige kadar yükselmeyi başaran takım, birinci ligde tamamı modern tesislere sahip 10 takımla mücadele ediyor. 11 maçta 3 galibiyet almayı başaran 45'lik Antalyasporlular, havuz yokluğu nedeniyle tüm maçlarını deplasmanda yapıyor.

BİR İSTEDİLER ÜÇ PROJE BAŞLADI

Takımın sesini duyurması üzerine üç ayrı kurum havuz projesi başlattı. Liglerde kazandıkları şampiyonluklarla havuz eksikliğine dikkat çektiklerini anlatan takım kaptanı ve şube sorumlusu Alp Özel, Kepez ve Muratpaşa belediyelerinin bu eksikliğe kayıtsız kalmayıp, havuz projelerinin temellerinin atıldığını ve inşaatların hızla sürdüğünü söyledi. İki belediyenin yaptığı müsabaka havuzlarının dünya standartlarında olduğunu belirten Alp Özel, "Başkanlar Antalya'nın 40 yıllık sorununu çözüyor" dedi.

YENİ PROJELERE UYARI

Konyaaltı'ndaki Süleyman Erol Yüzme Havuzu yıkılırken Konyaaltı ve Büyükşehir belediyeleri ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün de havuz sözü verdiğini hatırlatan Özel, "Spor Bakanı Suat Kılıç ziyaretinde tam olimpik üçüncü havuzun sözünü verdi. Ancak 2 tane müsabaka havuzu yapılan şehrimizin bundan sonraki ihtiyacı antrenman havuzlarıdır. Bu havuzlar sayesinde Avrupa ve dünya şampiyonalarında mücadele edecek sporcular yetişebilir. Bu konuda takım olarak proje de hazırladık ve ilgili kurumların daha doğru yatırım yapmalarından yanayız" dedi.

TAKIMIN ÖNERİLERİ

Alp Özel, takım olarak önerilerini ise şöyle sıraladı; "Aynı anda 100-120 yüzücünün antrenman yapmasını sağlayacak kısa kulvar yüzme yarışları yapılabilir. Resmi sutopu maçları yapılabilir. Yazın açık, kışın ise kapanabilir havuz olacağından temiz havada antrenman imkanı sağlayacak. Solar paneller ile kapalı havuzların en büyük sorunu olan ısıtma işlemi yapılabilir. Antalyaspor Yüzme ve Sutopu Müzesi'nde 50 yılı aşkın süredir Antalya'yı temsil etmiş 1000'e yakın sporcunun müzeye verecekleri kupa, madalya ve eski resimler sergilenecek ve şehrin geçmişine sahip çıkılacak. Fitness centerda sporcuların antrenman öncesi ve sonrası olası kas sakatlanmalarını önleyici çalışmalar aynı bünyede yapılabilecek."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Proje önerisi, takım fotosu

===

Kasaplar sucuk üretecek

TÜRKİYE Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nin ardından sucuk satmaya hazırlanan kasapların üretim çalışmalarına başladığını söyledi. Yardımcı, tebliğin kasaplara sucuk üretim ve satış izni verdiğini hatırlattı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yayınlanan tebliğe göre kasapların perakende sucuk satışı yapabileceğini vurgulayan Yardımcı, kararın kasapları sevindirdiğini dile getirdi.

ÜRETİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Tebliğin sucuğun sadece kırmızı etten yapılmasına olanak sağladığını anlatan Osman Yardımcı, Antalya'daki kasapların sucuk ve köfte üretimi için çalışmalara başladıklarını belirtti. Antalya'nın sıcak ve nemli havasına dikkati çeken Yardımcı, Antalyalı kasapların sucuk üretiminde hava şartları nedeniyle zorluk çekebileceğine işaret etti. Yardımcı, sucuk hazırlayıp, üretim koşulları ve saklama şartları hakkında bilgi sahibi olmak için çalışma yaptıklarını aktardı.

Antalya'daki kasaplarla düzenlenen toplantılarda esnafa tebliğ hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Yardımcı, "Geleneksel damak tadına uygun sucuk üretimi yaparak vatandaşımıza en kaliteli sucuğu satmak istiyoruz" dedi. Kasapların sucuk üretimine izin veren tebliğin yayınlanmasına sevindiklerini dile getiren Osman Yardımcı, üretim şartlarına uymayan firma ya da kasaplara verilen cezaların eşit olmamasından yakındı.

CEZALAR ÜRETİM KAPASİTESİNE GÖRE OLMALI

Tebliğle kasapların perakende satış yapacaklarını, ancak firmaların yüksek tonajda üretim yaptıklarını vurgulayan Yardımcı, büyük firmalarla kasapların aynı cezayı ödemek zorunda kalacaklarını söyledi. Yardımcı, sucuğun içerisindeki gıdalar, etiket gibi şartlara uymayanlara 12 bin lira ceza kesileceğini kaydetti. Cezaların üretim kapasitesine göre belirlenmesini isteyen Yardımcı, "İhracat yapan firma da günde 5 kilogram sucuk satan kasap da 12 bin lira ceza ödeyecek. Tebliğdeki cezalandırma sistemi değiştirilerek, üretim kapasitesine göre ceza miktarı belirlenmeli" dedi.

VATANDAŞ MEMNUNİYETİ

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Antalya'da vatandaşların sağlıklı et tüketimi ve mahallerindeki kasaplara güvenini artırmak için de çalışma yaptıklarını bildirdi. Oda olarak denetim yaptıkları kasaplara üzerinde 'Bu Kasap Kasaplar Odası Denetimindedir' yazılı levha astıklarını ifade eden Yardımcı, vatandaşların, esnaftan şikayetçi olmaları halinde 243 33 21 numaralı telefona bilgi vermelerini istedi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Osman Yardımcı

===

Park halindeki aracı yaktılar

ANTALYA'da kundaklandığı iddia edilen bir kamyonet kullanılamaz hale geldi. Kepez İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi 6310 Sokak'ta binanın önünde park halinde duran Uğur Ahıskalı'ya ait 07 FDR 19 plakalı kamyonet, saat 03.20 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi. Alev topuna dönen araçta meydana gelen patlamalara uyanan çevre sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Çevre güvenliğini alan polis ise olay yerine şerit çekti. Yangında Ahıskalı'ya ait kamyonet kullanılamaz hale geldi. Kamyonetin ateşe verildiği mahallede 2B orman tarlası konumundaki arsalarda bilirkişilik yaptığını belirten Uğur Ahıskalı, "Bizim mahallede bu aya kadar böyle şeyler olmazdı" dedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kamyonetin ve Uğur Ahiskalı'nın fotosu

===

Cadde yenilemesinde sona gelindi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Ali Çetinkaya caddesi, Hasan Subaşı Caddesi ve Muratpaşa Camisi ile Antalya Valilik Binası arasındaki 380 metrelik kısımdaki yol çalışmalarında sona yaklaşıldı. 1 ayı aşkın süredir kontrollü şekilde trafik akışının sağlandığı caddelerde kaldırım çalışmaları bitmek üzere. Eskimiş kaldırımları sökerek yerine yeni kaldırım taşları döşeyen işçiler, engelli yürüyüş yollarını da dikkatle yapıyor.

Fen İşleri ekipleri tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında kaldırımlar, andezit ve diabaz doğal taş, bordür ve küptaş kaplamalar ile şekillendiriliyor. Kaplama malzemesine uygun olarak engellilerin ulaşımını sağlama amaçlı görme engelli kılavuz çizgileri ve tekerlekli sandalye kullanımını kolaylaştırıcı rampalar da projede yerini alıyor. Aynı zamanda caddenin üzerine yer altı çöp konteynır sistemi de yerleştirildi.

Yenileme çalışmalarının bitiminin ardından proje kapsamında kaldırımların genişleyen kısımlarına oturma alanları ile uygun noktalara su ve bitki havuzları da yapılacak. Çehresi tamamen değişen şehir merkezinin önemli caddelerindeki yenilikler esnafın da yüzünü güldürdü. Hızlı şekilde gerçekleşen çalışmalar ve sona ulaşılması çevre esnafından da takdir gördü.

Ali Çetinkaya Caddesi'ndeki çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor. Caddenin Eski Doğu Garajı ile Meydan Kavşağı arasında kalan yaklaşık 820 metrelik kısmında yapılan düzenleme çalışmalarında kaldırımlar doğal taşlarla kaplanıyor. Engellilerin rahatlıkla kullanabileceği bir cadde haline dönüşecek Ali Çetinkaya'ya bitki ve su havuzları da yapılacak.

Caddeye oturma alanları yerleştirilecek ve elektrik direkleri yenilenecek. Kaldırım nedeniyle daralan yol, otomobil sürücülerini düşündürüyor. Andızlı Mezarlığı'nın köşesinde 1.5 metreye yakın daralan cadde, özellikle akşam saatlerinde araç yoğunluğundan dolayı kilitlenme noktasına geliyor.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Çalışmalardan foto.

===

Fiziğini spora, ruhunu kitaba

ANTALYALI manken Ece Gökoğlu, moda çekimlerinin aranılan ismi oldu. Antalya'nın ilk kadın DJ'i Sıla Özbek'in kardeşi olan, aynı zamanda profesyonel mankenlik yapan Gökoğlu, fiziki güzelliğini spora, ruh güzelliğini ise okuduğu kitaplara borçlu olduğunu belirtti. Haftada en az iki kitap bitirmeye gayret ettiğini, yolculukta, kahvaltıda, öğle yemeğinde, yatmadan önce, defile aralarında bulduğu her boş anı kitap okuyarak değerlendirdiğini anlatan manken, kitap okumaya bayıldığını belirtti.

Kitap seçmediğini, ancak sevdiği yazarların 5'i geçmediğini sözlerine ekleyen Gökoğlu, "İşimi çok seviyorum. İşimin yoğun ve koşuşturma gereken bir meslek olduğunu biliyorum. Fakat kitap okumama engel değil. Okumak için fırsat yaratabiliyorum" diye konuştu. Ablası Sıla Özbek'ten DJ'lik üzerine eğitim aldığını da kaydeden Gökoğlu, "Ablam çok başarılı bir DJ. Ben çalan tarafta değil, dinleyerek eğlenen tarafta olmayı tercih ettim. Ablam işinde çok iyi" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ece Gökoğlu'nun tek fotoları

===

Yalancı bahar laleleri kuruttu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından birkaç hafta önce kentin işlek cadde ve kavşaklarına ekilen laleler, yalancı baharın azizliğine uğradı. Güneşli havada yapraklarını açan, ardından sıcaklığın hızla düşmesi nedeniyle kuruyan laleler, işçiler tarafından budanıyor. Kuruyan lalelerin başlarını makasla kesip köklerini toprakta bırakan işçiler, tamamen ölenlerin yerine yenilerini dikmek için toprağı hazırlıyor.

Kırmızı, beyaz, pembe renkleriyle zengin bir görsellik sergileyen laleler, vatandaşlardan büyük ilgi görmüştü. Belediye çalışanları tarafından bakımlarına büyüt titizlik gösterilen lalelerin kuruyanları yerine yenileri dikilecek. 2013 yılı kış mevsimi içerisinde 10 farklı mevsimlik çiçek kullanarak kentin çehresini yağlı boya tabloya çeviren Büyükşehir Belediyesi, peyzaj için 1.5 milyon mevsimlik, 1 milyon da kalıcı bitki kullandı.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kuruyan lalelerin, bakım yapan işçilerin fotoları

21 MART PERŞEMBE SABİTLERİ

==========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 08/19 (AZ BULUTLU)

BURDUR : 03/16 (AZ BULUTLU)

ISPARTA : 03/15 (AZ BULUTLU)

ALANYA : 13/21 (AZ BULUTLU)

KEMER : 10/20 (AZ BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 03/16 (ÇOK BULUTLU)

MANAVGAT : 10/22 (AZ BULUTLU)

KUMLUCA : 10/20 (AZ BULUTLU)

BUCAK : 07/16 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : 06/16 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 04/19 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 12/23 (PARÇALI BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 04.31 05.53 12.12 15.36 18.18 19.33

AFYONKARAHİSAR: 04.29 05.53 12.12 15.36 18.19 19.36

BURDUR : 04.32 05.54 12.13 15.37 18.20 19.35

ISPARTA : 04.31 05.53 12.12 15.36 18.19 19.34

ALANYA : 04.26 05.47 12.06 15.31 18.13 19.27

KEMER : 04.32 05.53 12.12 15.36 18.19 19.33

KUMLUCA : 04.33 05.54 12.13 15.38 18.20 19.34

FETHİYE : 04.38 05.59 12.18 15.42 18.24 19.39

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ADEN Medstar Antalya Hastanesi yanı 334 01 40

CANSEV Arapsuyu Mah. Atatürk Blv. No: 109/1 228 85 08

CENGİZ Ahatlı Sağlık Ocağı karşısı 227 38 18

DEMET Şarampol Cad. Ömer Melli İş Merkezi 244 86 67

GÜLLÜK Güllük Cad. Eren Apt. 83/C 247 83 71

GÜVEN Yenigün Mah. Köroğlu Blv. 54/B 313 13 92

KOLSUZ Fevzi Çakmak Mah. 6168 Sk. No: 20 325 69 69

SEZGİ Meydan Kavağı Mah. 1598 Sk. M.Ali Manavoğlu Sit. 322 12 00

VİTAMİN İsmet Gökşen Cad. 78/A 316 01 15

AFYONKARAHİSAR

--------------

HANCIOĞLU Eski SSK Hastanesi arkası 215 82 88

HAYAT PTT arkası 215 16 26

UZMAN Göğüs Hastanesi karşısı 213 05 07

ISPARTA

-------

BAŞAK Bağlar Mah. 2758 Sk. No: 11 223 65 38

TUĞBA Hızırbey Mah. 1509 Sk. No: 16 232 57 61

BURDUR

------

HAYAT Şehit Teğmen Halil Demirörs Cad. No: 2/B 232 10 10

ALANYA

------

FENERCİOĞLU Alanya Devlet Hastanesi yanı 513 21 10

GÖKSU Ş.Hane Mah. Ş.Tokuş Cad. Şeker Apt. 513 62 79

KEMER

-----

ANTALYA Atatürk Bulvarı No: 11/C 814 25 32

MANAVGAT

--------

DİLEK Antalya Cad. 746 39 99

IHLAMUR Hastane Cad. 746 11 34

FETHİYE

-------

AKIN Yeni Cami karşısı 614 44 49

GÜNLÜKBAŞI Günlükbaşı 613 13 06 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Osman Yardımcı Antalyaspor Muratpaşa Kepez Yerel Haberler

title