Haberler

Ankara'da Dolandırıcılık Operasyonu

Güncelleme:

Kontör dolandırıcılarına yönelik operasyonda biri çocuk 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkilileri dolandırıcıların daha çok kadınlar ile yaşlıları hedef seçmeye başladığını belirterek vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

Çankaya Yıldızevler Mahallesinde oturan 75 yaşındaki kişiyi telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp, "Banka hesabınızdan terör örgütlerine para aktarıldığını belirledik. Hesabınız terör örgütünün eline geçmiş. Seni kurtarmamız için parayı çekip talimatlarımızı bekle." dediler.

Dolandırıcılar, bankadaki 75 bin lirasını çeken yaşla adamdan parayı kendilerine getirmesini istedi. Parayı teslim etmek üzere yola çıkan yaşlı kişiyi takip eden Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenimahalle'deki bir parkta pusu kurup parayı almaya gelen kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Yenimahalle Şentepe'de oturan kişinin eşini arayan dolandırıcılar da kendilerini polis olarak tanıtıp "Terör örgütü hesabınızı ele geçirmiş. Parayı çekip bize getirin. Seri numaralarını kontrol edip size geri vereceğiz." dediler. Dolandırıcılar, paniğe kapılan kadını eşiyle telekonferans yöntemiyle telefonla görüştürdü. Dolandırıcıların eşine zarar verebileceğini düşünen kişi, bankadaki emekli ikramiyesi olan 86 bin lirayı çekti.

Dolandırıcılar adamdan parayı Şentepe Müslüm Gürses Parkı'na getirip girişteki çöp kutusuna bırakmasını istedi. Kişi, parayı çöp kutusuna bıraktığı sırada harekete geçen polis, parayı almaya gelen 14 ile 30 yaşındaki iki şüpheliyi gözaltına aldı.


Polis, kontör dolandırıcılarının doğu illerinden vatandaşları aradığını, parayı almak için de bu kişileri kullandığını tespit etti. Emniyet yetkilileri dolandırıcıların daha çok kadınlar ile yaşlıları hedef seçmeye başladığını belirterek vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Yenimahalle Çankaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title