Haberler

Ankara Büyükşehir Harekete Geçti: Başkent'te Kapaksız Beton Mikseri Dönemi Sona Eriyor

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kent içinde beton taşıyan mikserlere yönelik kapak taktırma zorunluluğu yönündeki kararın ardından araçlarına kapak sistemi yaptırmayan firmalara yaptırım uygulanacak. ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, kapaksız trafiğe çıkarak trafik güvenliğini tehdit eden beton mikserleri firmalarını uyararak, “Para cezası dışında trafikten men etmeye ve parka çekmeye kadar çeşitli yaptırımlar olacak” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kent içinde beton taşıyan mikserlere yönelik kapak taktırma zorunluluğu yönündeki kararın ardından araçlarına kapak sistemi yaptırmayan firmalara yaptırım uygulanacak. ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, kapaksız trafiğe çıkarak trafik güvenliğini tehdit eden beton mikserleri firmalarını uyararak, "Para cezası dışında trafikten men etmeye ve parka çekmeye kadar çeşitli yaptırımlar olacak" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yollarda tahribata neden olan beton mikserleri ile ilgili aldığı karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Zabıtası, araçlarında kapak sistemi olmayan beton firmalarına yaptırım uygulayacak.

Ankara Zabıtası beton mikserlerinden yollara dökülen beton kalıntısı nedeniyle asfaltın zarar görmesi ve trafik güvenliği açısında oluşan risklere karşı denetimlerini artırdı.

Kurallara uygun şekilde trafiğe çıkmayan araç sürücülerine ve firmalara para cezası uygulanacağı uyarısında bulunan ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, Ankara'daki hazır beton üreticileri ve mikser sahiplerine kapak taktırma zorunluluğu yönündeki kararı tebliğ ettiklerini söyledi. Koç, çevre kirliliğine ve trafiği engelleyen beton artıklarına izin vermeyeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Hazır beton üretim tesislerinde üretilen beton, inşaatlara mikser denilen araçlarla taşınıyor. Bu araçlar zaman zaman seyir halindeyken beton artıklarını döküyor. Bunlar hem zeminde bozulmalara sebep oluyor hem de vatandaşlarımızın ulaşım konforuna zarar vererek trafik güvenliğini de tehlikeye sokuyor. Bunu önlemek amacıyla bu araçların depolarının üzerine bir kapak konulmasını zorunlu hale getirdik ve kapakla beton taşımayan araçların trafiğe çıkışını artık müsaade etmeyeceğiz."

Vatandaşlardan kurallara uymayan beton mikserlerini gördüklerinde duyarlı davranarak bu araçları Başkent 153'e ihbar etmelerini isteyen Koç, "Beton mikserli araçlar kapaksız olarak trafiğe çıkmaları halinde bunları hem çevre kanunu hem kabahatler kanunu hem de Belediye Meclisi kararlarına aykırı hareket etmekten para cezasına çarptıracağız. Hatta trafikten men edilerek parka çekmeye kadar çeşitli yaptırımlarımız olacak. Ankara'daki bütün hazır beton üreticilerine önce tebligat yaptık" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Mustafa Koç Tragger Zabıta Ankara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title