Haberler

Amasya: Sağlık Ocağında Diş Sağlığı Hizmeti

- Amasya'da Potansiyeli Bulunan Çarşı Merkezine Sağlık Hizmeti Sunmak Amacıyla 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın Birimi Olarak Kurulan Çarşı Sağlık Ocağı'nda Açılan Diş Ünitesi ile Vatandaşların Diş Sağlığı Muayeneleri Yapılıyor.

- Amasya'da potansiyeli bulunan çarşı merkezine sağlık hizmeti sunmak amacıyla 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın birimi olarak kurulan Çarşı Sağlık Ocağı'nda açılan diş ünitesi ile vatandaşların diş sağlığı muayeneleri yapılıyor.

2 Hekim ve yardımcı personelin bulunduğu sağlık ocağında ilk defa bir diş hekiminin görev yapmaya başladığına dikkat çeken Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Rüştü Ertosun, "Amasya'da sağlık ocağında ilk defa bir diş hekimi görev yapıyor. Diş çektirmek ve muayene olmak için hastaneye giden vatandaşlarımıza kolaylık olsun diye böyle bir birimi yeni açtığımız 1 Nolu Sağlık Ocağı'na bağlı Çarşı Sağlık Ocağı'nda hizmete soktuk" dedi.

1. basamakta uzun yıllardır verilmeyen bu hizmetin bu birimle bir ilk olduğunu açıklayan Dr. Rüştü Ertosun, "Amasya'da hastanelerdeki hasta yığılmalarını azaltmak ve vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda hizmet almalarını sağlamak için kurulan Çarşı Sağlık Ocağı'nda hizmete giren ağız ve diş sağlığı ünitesi, Amasyalıların diş sağlığına katkıda bulunuyor. Diş Tabibi Handan Kocalar tarafından ilk günlerde günlük 45-50 civarında hasta muayene ediliyor. Yeni araç ve gereçler ile donattığımız diş ünitemizi daha da modern hale getireceğiz" diye konuştu.

(DY-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title