Haberler

Aksaray Türküleri'nde Sona Yaklaşıldı

Orta Anadolu’da zengin kültür mirasıyla öne çıkan Aksaray’ın türküleri yeniden değerlendiriliyor.

Orta Anadolu'da zengin kültür mirasıyla öne çıkan Aksaray'ın türküleri yeniden değerlendiriliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aksaray'ın zengin bir kültür mirasına sahip olduğunu, bu zenginliklerin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu bağlamda yaklaşık bir yıldan beri TRT ile yürütülen Aksaray Türküleri Albümü çalışmaların da sona yaklaşıldığını ifade etti. Doğan, Aksaray'ın TRT'de bilinen 12 türküsüne ilaveten 15 yeni türkünün daha TRT repertuarına alındığını, böylece 27 türküden ibaret 2 CD'lik yeni albümün Haziran ayı içerisinde dağıtımına başlanılacağını söyledi. Aksaray'ın TRT'de tescilli türkü sayısının 27'ye ulaştığını belirten Doğan, ayrıca henüz derlemesi yapılmamış onlarca Aksaray türküsü üzerinde de çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Yeni türkü albümünde Aksaraylıların ilk defa dinleyeceği birbirinden güzel türkülerin yer aldığını belirten Doğan, bu çalışmalar ile Aksaray'ın folklor ve kültürel özelliklerinin de tanıtılmış olacağını kaydetti. Aksaray türküleri ve halk oyunları çalışmalarının Vali Şeref Ataklı'nın destek ve himayelerinde yürütüldüğünü belirten Doğan, "Çalışmaların sonunda Aksaray'da TRT Genel Müdürümüzün de katılacağı 'Aksaray Türküleri Tanıtım Gala'sı yapılacak" dedi.

Aksaray Türküleri çalışmalarının yanı sıra Aksaray Yöresi Halk Oyunları Albümü çalışmalarının da belirten Doğan, Aksaray Yöresi Halk Oyunları Albümü'nün tamamlanmasıyla beraber bu konuda da önemli bir eksikliğin giderilmiş olacağını ifade etti. Aksaray Yöresi Halk Oyunları kıyafetlerinin dikiminin tamamlandığını belirten Doğan, 16-19 Ekim 2014 tarihinde İstanbul Feshane'de gerçekleştirilecek 'Aksaray Tanıtım Günleri' açılışını, Aksaray Yöresi Halk Oyunları ile yapmak istediklerini belirtti. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Doğan Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title