Haberler

Akçay'da İskele Şoku

Balıkesir'in Edremit İlçesine Bağlı Akçay'da İskelenin Yolcu Gemilerinin Yanaşmasını Sağlayacak Hale Getirilmesi İçin Temin Edilen Ödeneğin Bürokrasi Yüzünden Geri Gittiği Öğrenildi.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay'da iskelenin yolcu gemilerinin yanaşmasını sağlayacak hale getirilmesi için temin edilen ödeneğin bürokrasi yüzünden geri gittiği öğrenildi.

İskele projesi için bu güne kadar 9 bakanlık ve 18 genel müdürlük gezip her tarafın onayının alındığını ifade eden Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "Türk-Yunan Sınır Ötesi İş Birliği Programı (İntereg III A) kapsamında Yunanistan'ın Midilli Adası'nın Petra şehriyle proje partneri olan Akçay Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalanmış, iskelenin 2006 Mart ayında ihale edilmesi, Haziran ayında da hizmete girmesi planlanmıştı. İskele yaklaşık 300 bin Euro'ya mal olacaktı. Proje için Sınır Ötesi İlişkiler Programı'ndan bir milyon Euro gönderildi. Projenin toplam maliyeti bir milyon 995 bin YTL'dir. Projenin 2 yıl içinde tamamlanması bekleniliyordu. Ancak bizdeki bürokrasi uzun sürdüğünden, zamanında gerekli onayları alamadık ve bu proje için ayrılan kaynak geri gitti" dedi.

Öte yandan Yunanisyan'ın Midilli adasında yapılan Ticaret Fuarı'na katılmak isteyen iş adamları gümrüğü olan Akçay yerine, İzmir'in Foça ilçesinden geçiş yaptılar. Edremit'li iş adamlarından oluşan bir grup Edremit Ticaret Odasının organizasyonu ile Midilli Ticaret Fuarı'na katılma kararı aldılar.

Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey de, Midilli'ye yaptığı ziyaret sonrasında, Akçay-Midilli arasında ilişkilerin geliştirilmesi için yoğun bir çaba içersinde olduklarını, iş adamları ve belediyelerin de desteklediği bir şirket kurarak yeni bir gemi almak istediklerini hatırlattı.

(BT-MŞ) 12.05.2008 16:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title