Haberler

AK Parti'den 'Melek Yüzler'e Ziyaret

AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı'ndan, Samsun Down Sendromlular Derneği'ne ziyaret gerçekleştirildi.

AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı'ndan, Samsun Down Sendromlular Derneği'ne ziyaret gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen mart ayı down sendromu farkındalık ayı dolayısıyla AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Elif Coşkun Bilgin, İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hikmet Yücebaş, Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş'ı ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Başkan Vekili Özlem Yeşilyurt'ta hazır bulunduğu ziyarette istihdama kazandırmak adına İŞKUR ile ortaklaşa garsonluk eğitimi alan down sendromlu çocuklar çay ve ikram servisi yaptılar.

Down sendromlu bireylere yaşamın farklı yüzü eğitim, istihdam, spor, sanatsal ve benzeri alanlarda topluma tanıtmak, toplum bilincinin artmasını sağlamak adına yola çıktıkları günden itibaren çok büyük başarılara imza attıklarını dile getiren Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş, "İlimizde down sendromlu bireylere bağımsız yaşam becerilerini sürdürebilecekleri alanlar oluşturmak, onlara korumalı işyerleri kurulmasına öncülük etmek için çalışmalarımızı en sıkı biçimde sürdürüyoruz. Yine down sendromlu çocuklarımızın kendine güven duyan, bağımsız yaşama becerisini edinmiş bireyler yetişmesine katkıda bulunup, geleceklerini güven altında tutmak istiyoruz. Derneğimiz bu vizyon ve misyon dahilinde kurulmuş ve faaliyetlerini sürdürmektedir" dedi.

Sosyal İşler Başkanlığı olarak Engelli Koordinasyon Merkezi ile düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılar sonucunda engellilere yönelik önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Orhan Tozlu ise, "Hem sosyal anlamda hem de engelliler düzeyinde belirlenen gün ve haftalarda ilgili sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip onlarla bir araya geliyoruz. Buradaki amaç sizleri sadece bir gün ya da hafta da değil her zaman yanınızda olduğumuzu göstermek ve devletimizin bize verdiği imkanlar dahilinde sizlere destek olmak, varsa bir çalışma yada proje bunları ortak akıl üzerinde hareket ettirip güzel sonuçlar ve başarılar alınmasını sağlamaktır. Başbakanımızın da büyük önem verdiği down sendromlu çocuklara verilen eğitim ve sevgi ile neler yapabildiğini şimdi burada daha iyi görmekteyiz. Kamuoyundan da yakından takip ettiğimiz, İş-Kur ile yaptığınız ortak projeyle bu çocuklara hem istihdam sağlanması hem de bu çocukların yaşama kolektif bir birey olarak katılması gerçekten takdire şayan bir çalışma. Bu başarınızdan ötürü dernek yönetiminizi ve bu melek yüzlü diye ifade ettiğimiz çocukları tebrik ediyorum. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen Mart Ayı Down Sendromu Farkındalık Ayı dolayısıyla sizinle olan etkinliklerimiz sadece bu ay için değil her zaman devam edecektir" diye konuştu.

Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş ziyaretlerinden dolayı AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu'ya teşekkür etti.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler Ak Parti Samsun Yerel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title