Haberler

Ahilik Şehitkamil'de Yaşatılıyor

Şehitkamil Belediyesi, Ahilik Haftası dolayısıyla Cuma namazı sonrası ilçenin 5 farklı noktasında pilav dağıtımı gerçekleştirdi.

Şehitkamil Belediyesi, Ahilik Haftası dolayısıyla Cuma namazı sonrası ilçenin 5 farklı noktasında pilav dağıtımı gerçekleştirdi. Vatandaş, gerçekleştirilen etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Şehitkamil Belediyesi, Anadolu'daki varlığı bin yıla dayanan Türk milletinin köklü geleneklerinden biri olan ahilik geleneğini yaşatmak için çeşitli faaliyetler düzenlemeyi sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi, Ahilik Haftası nedeniyle pilav dağıtımı yaptı. Şehitkamil'deki KÜSGET Sanayi Merkez Cami, Aydınlar Oto Tamirciler Sitesi, Beşir Bilgiç Cami, Esnaf Mescidi ve Enver Doğan Mescidi önünde stant kuruldu. Cuma namazı sonrasında 3 bin 200 kişiye etli pilav, salata ve ayran dağıtıldı.

Şehitkamil Belediyesi tarafından ahilik kültürünün yaşatılması adına gerçekleştirilen faaliyetlerden memnun olan vatandaşlar, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine teşekkür etti.

Bu tür faaliyetlerin düzenlenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerektiğini dile getirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahilik Haftası Şehitkamil Yerel Haberler

title