Haberler

Ağrı'da Cami Temel Atma Töreni

Ağrı'da, Dini ve İlmi Hizmetler Derneği ve hayırseverlerin yardımıyla yapılacak olan caminin temeli atıldı.

Ağrı'da, Dini ve İlmi Hizmetler Derneği ve hayırseverlerin yardımıyla yapılacak olan caminin temeli atıldı.

Ağrı Fırat Mahallesinde yapılacak olan caminin temel atma törenine Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, İl Müftüsü İzani Turan, Dini ve İlmi Hizmetler Derneği Başkanı Aydın Kasar, siyasi parti temsilcileri ve oda başkanları, kurum müdürleri ve amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ağrı Dini ve İlmi Hizmetler Derneği Başkanı Aydın Kasar, "Ağrı'mıza 4 bin 500 kişilik bir camiyi yaptırmanın gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

Kasar, "Bu camiyi biz beylerden çok hanımlar yapacaklar. Çünkü bin 900 kişilik bir hanım grubunun ibadet edebileceği bir mekan Ağrı'da ihdas edilmek üzeredir. Evimden çıkarken yoluma çıkan komşumuz Nurten Yıldız hanımefendi nişan yüzüğüyle birlikte gerdanlık setini elime tutturdu. "Hacı amca bu benim camiye armağanımdır" dedi. Nurten Yıldız'ların sayılarının çoğalacağını ümit ediyorum ve ona da gönülden inanıyorum. Bu arada Hacı Mehmet Turan amcamız 40 ton demir sözü verdi. Bizim düşüncemiz 40 tonu 50 tona çıkarmak. Cezmi Aydemir hacı amcam 1 milyon verecek. Allah hayırlarını kabul etsin" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Arslan, Ağrı bir cumhuriyet kenti 1927 den bu yana tabi çok ciddi bir manada eksiği olan ama son 10 yıldır kıymetli başbakanımızın liderliğinde çok ciddi bir hizmetler de alan bir il olduğunu söyledi. Arslan," Ağrı'mıza bu kimlik katacak, görsellik katacak, şehrin kadimi yetine önderlik yapacak çok mükemmel bir eser kazandırılıyor. Bu eserin inşasında çok değerli dernek başkanımız ve yönetimi kıymetli halkımızın hayırseverleriyle beraber bizlerde hizmetkarları olarak elimizden geleni elbette yapacağız. Ağrı halkı bu güne kadar şehri içerisinde yüze varan camiye emeğini alın terini dökmüştür. Bu mükemmel ibadethaneyi de elbette ki yükseltecek ve gerekli ehemmiyetle gerekli desteği verecektir. Ben şimdiden kıymetli Valimize, çok değerli hayırseverlerimize yapmış olduğu bağışlardan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, Allah sizlerden razı olsun Ahıretinize inşallah güzellikler katsın bu hizmetleriniz. Bu güzelliği bize kazandıran tüm emektarlara saygılarımı sunuyorum Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah" diye konuştu.

Progamda son olarak bir konuşma yapan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, "Çok sayıda insanımızın bir arada ibadet etmesini sağlayacak, çeşitli sosyal donatıları olacak, günümüz teknolojisine göre donatılacak bir cami ihtiyacıydı. Biz bu fikri dost ve arkadaş ortamlarında belediye başkanımızla, il müftümüzle, oda başkanlarımızla cemiyetimizin kanaatine tercüman olacak insanlarla çeşitli vesilelerle tartıştık. Evet biz bunu yapmalıyız ve yapabiliriz noktasına ulaştık. Bu işin önderliğini Nusret hocamız yaptılar ve işin başı da ben onu sayıyorum. Ben bu fikri kendisiyle paylaştığımda çok yerinde olacağını, isabetli bir ihtiyaç olduğunu ve Allah güç kuvvet versin. İnşallah bu işi başarırsınız. Duasıyla biz bu adımı atmış olduk. Ben hepimize hayırlı olsun diyorum. Gönlümüz arzu ediyor ki bu iş çok uzun sürmesin. Ağrı'mıza yakışan insanların konforla içinde ibadet edebilecek toplanabilecekleri bir ibadethaneye bir an önce kavuşsun. Ağrılılara güveniyorum. Ağrılı kardeşlerimi tuttuğu her taşı kaldırabilecek kuvvette görüyorum. İlimizin merkezindeki bu yeni caminin de vücut bulması bizlerden çok sizlerin sayesinde olacaktır. Bundan sonra yolda sizin, yolculukta sizin, emekte sizin, hayırda sizin, biz sadece gözeteceğiz, destekleyeceğiz ve elimizden ne gelirse katkı vereceğiz. Bu camide gün gelirde bir gün ibadet etmeyi arzu eden bir kardeşiniz olarak elimizden gelen desteği Ağrı'ya sunacağız" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç'ın okuduğu dualardan sonra protokol heyeti caminin temeline çimento attı. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tekinarslan Hasan Arslan Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title