Haberler

Adapazarı Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda "Ergenlik Sorunları" Konulu Konferans

Psikolog Nuri Turunç Çocuklara Özgüven Kazandırılmasının Matematik Becerileri Kazandırılmasından Çok Daha Önemli Olduğunu Söyledi.

Psikolog Nuri Turunç çocuklara özgüven kazandırılmasının matematik becerileri kazandırılmasından çok daha önemli olduğunu söyledi.

Adapazarı Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda "Ergenlik Sorunları" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Psikolog Nuri Turunç, ergenliğin ikinci doğum olarak kabul edildiğini belirterek, çocuklukta büyümenin var olduğunu fakat ergenlikte büyüme ile birlikte çalkantının da olduğunu kaydetti.

Turunç, çocukların anne-babalarını, okul çağında öğretmenlerini, ergenlikte ise arkadaşlarını model aldıklarını söyleyerek, "Aileler ergenlik döneminde iletişime açık olmalılar. Çocuklarla konuşun, onlarla iletişim kurun, göz göze gelerek göz teması kurun. Ailelerde paylaşılan şeyler ne kadar çok olursa o aile sağlıklı aile ortamını oluşturmuş olur" dedi.

Amerika'da başarılı çocuklar üzerinde yapılan bir araştırmada başarılı kız çocukların anneleriyle, erkek çocukların ise babalarıyla etkili iletişim kurduklarının tespit edildiğini belirten Turunç, ailelerin çocuklarının kendisine açılmasını beklememesi gerektiğini, iletişimin sağlıklı olduğu ailelerde çocuğun zaten problemi olduğunda ailesine danışacağını vurguladı.

Çocuğuyla bu tür problemleri konuşamayan ailelerin mutlaka uzmanlardan yardım alması gerektiğini ifade eden Turunç, "Psikologa sadece deliler gitmez. Batı toplumlarında her ailenin bir psikologu vardır. Çocuklarında veya kendilerinde ortaya çıkan olumsuzluklarda psikologa danışmaktadır" diye konuştu.

Turunç, özgüven duygusunun matematikten daha önemli olduğunu belirterek, "Bilgi eksikliği giderilir. Çocuğunuza güvendiğinizi hissettirin, siz ona güvenirseniz o da kendine güvenir" dedi.

Turunç konuşmasını Konfüçyüs'ün şu sözüyle tamamladı: "Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız pirinç ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin."

Konferansın sonunda velilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili sorularını cevaplayan Psikolog Nuri Turunç'a Okul Müdürü Cumhur Karasu bir buket çiçek takdim ederek teşekkür etti.

(ŞK-İÇ)

04.05.2007 14:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title