Haberler

Yeni Mesleklerle Hızla Gelişen Dünyaya, Teknolojiye Uyum Sağlamalıyız

Güncelleme:

TDL, geçtiğimiz ay 16-17 Haziran'da dünyada ilk kez 200.000 izleyici ile yağmur altında en hızlı pilotlarla kıran kırana bir drone yarışı keyfi deneyimletirken aynı zamanda farklı birçok interaktif içeriklerle de misafirlere renkli ve hızlı 2 gün yaşatmıştı.

2018'in Temmuz sürprizi de aslında her kesime hitap eden ve geleceğin yeniden yazıldığı bu dönemlerde yepyeni katma değerler doğuran Maker eğitimleri.Tech Drone League, Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 Neotech Kampüsü ve Kadıköy Saint Joseph Fransız Lisesi'nde TDL&3D Market Maker Stüdyolarını Temmuz ayı içerisinde faaliyete geçiriyor.

3D üretim mühendisi, robotik teknisyenliği, drone pilotluğu, kodlama, yazılım geliştiriciliği, yapay zeka eğitimleri, nano teknolojiler, enerji sistemleri, arttırılmış gerçeklik, IT, matematik uzmanlıkları ve her geçen gün eklenerek artan geleceğin meslekleri yepyeni bir dünya inşa etmeye başladı.

Tech Drone League & 3D Market Maker Lab'lerde her yaş grubuna uygun olarak belirlenen müfredatlarında da drone, kodlama, robotik, 3D tasarım, 3D yazıcı, temel elektronik, ahşap tasarım, kendin yap projeleri gibi çok çeşitli dersler yer alıyor.

TECH DRONE LEAGUE ALT DEPLASMAN LİGİ İLE YEPYENİ DRONE PİLOTLARI DA YETİŞECEK

Dronelar dünyada 300'e yakın iş kolunda kullanılıyor ve her geçen gün kullanım alanları genişliyor. Ülkemizde henüz 10-15 sektörde kullanılmasına rağmen çok kısa süre içerisinde kullanım alanları arttıkça pilot açığımızı kapatabiliyor olmalıyız. Droneları 1- pilotları kullanabilir , 2- programlandıktan sonra otonom uçabilirler, 3.'sü ise günümüz teknolojisi yapay zeka ile donanımlandırılmış dronelar kendi yönlerini belirleyebilmektedirler.

TDL 2018 yılında hayata geçireceği e-spor turnuvaları ve United Drone Races (üniversite, okullar ve kulüplerden oluşan altyapı ligi) yanı sıra 4 etap yarışı gerçekleştirecek.Maslak 1453 Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Kampüsü'nde açtığı ilk TDL Store / Akademi 'de Drone Do it Yourself ve FPV ( First Person View ) uçuş eğitimleri verirken 2019'da TDL yarış droneları ile pilotlarını uçurabilmek için yarış droneu, swarm drone uçuları için gerekli de özel drone üretim AR-Ge lerine de başladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title