Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen'in Taiz ve Beyda kentlerinde Ensarullah (Husiler) hareketinden 11, Halk Direniş Güçleri'nden (HDG) 2 kişi ile 3 sivil hayatını kaybetti.

Yemen'in Taiz ve Beyda kentlerinde Ensarullah (Husiler) hareketinden 11, Halk Direniş Güçleri'nden (HDG) 2 kişi ile 3 sivil hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, HDG'nin kurduğu pusuda 8 Husi militanı hayatını kaybetti. HDG güçleri, El-Ecradi'de Husilerin kalesi sayılan bölgenin kontrolünü ele geçirdi.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Beyhan kentinin doğusunda askeri bir aracı hedef aldığı saldırıda Husilerden ve devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerinden en az 3 kişi hayatını kaybetti.

Husilerin Taiz kentinin çeşitli bölgelerine top atışı yaparak düzenlediği saldırılarda 3'ü sivil, 2'si HDG'den 5 kişi yaşamını yitirdi, 10'u sivil, 11'i HDG'den 21 kişi yaralandı.

İsviçre'nin Biel kenti yakınlarında Macolin köyünde geçtiğimiz salı günü ön şartsız başlayan ve krizin taraflarının ilk kez aynı masada yer aldığı müzakereler dün akşam sona ermişti. Müzakerelerin başlamasıyla ülkede 7 günlük ateşkes kararı alınmış ancak ateşkes ihlalleri yaşanmaya devam etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Taiz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title