Haberler

Yazdığı Mektup Cahide'nin Hayatını Değiştirdi

Siverek İlçesi'nde 3 Yıl Önce Oynadığı Kibritin Elbisesini Tutuşturmasıyla Kolu, Boynu, Karın Bölgesi Yanan, Görünüşü Nedeniyle Arkadaşları Kendisine Güldüğü İçin de Okul Bahçesinde Oynayamayan 9 Yaşındaki Cahide Çetin'in Hayatı Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz'a Yazdığı Mektupla Değişti.

Siverek İlçesi'nde 3 yıl önce oynadığı kibritin elbisesini tutuşturmasıyla kolu, boynu, karın bölgesi yanan, görünüşü nedeniyle arkadaşları kendisine güldüğü için de okul bahçesinde oynayamayan 9 yaşındaki Cahide Çetin'in hayatı Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz'a yazdığı mektupla değişti. Kaymakam Yavuz'un girişimleriyle ameliyat ettirilerek normal görünüm kazanan küçük kız, ''Arkadaşlarımla bahçeye çıkıp oynayabileceğim için çok mutluyum'' dedi.

Siverek'in Eğriçay Köyü'nde hayvancılıkla uğraşan, 2 eşli, 18 çocuklu 48 yaşındaki Hacı Çetin'in kızı Cahide'nin, 6 yaşındayken evlerinin yakınındaki bir otomobilde bulduğu kibritle oynarken elbisesi tutuştu. Elbisenin alev alması sonucu sağ kolu, boynu ve karın bölgesi yanan küçük kızın, uzun süre tedavi görmesine rağmen, vücudundaki yanık izleri geçmedi, sağ serçe parmağı da gelişmedi. Bu olay nedeniyle okuluna da 2 yıl geç başlayan Cahide Çetin, ailesine, boyun ve elindeki yanık izleri nedeniyle arkadaşlarının kendisine güldüğünü söyleyerek sokağa çıkmak istemedi. Okulunda da arkadaşları kendisine gülüp, alay ettiği gerekçesiyle teneffüslerde bahçeye çıkmayan küçük kız, babasının maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle ameliyat ettirilemedi. Arkadaşlarının arasına karışmak ve oyun oynamak isteyen Çetin, çareyi Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz'a mektup yazmakta buldu.

'SEDDAR AMCA'YA'

Sağ elini kullanamadığı için bir arkadaşının yardımıyla Kaymakam Yavuz'a, 'Seddar Amca'ya' diye başlayan mektup yazan Cahide şunları anlattı:

''Ben Cahide Çetin, birinci sınıf öğrencisiyim. Okula devam etmeyi çok istiyorum. Ama geleceğimden korkuyorum, kalemi tutarken zorlanıyorum. Sağ elimi kullanamıyorum, arkadaşlarımın yaptıklarını yapamıyorum. Bahçede oyun oynamak istemiyorum, benimle alay ediyorlar, utanıyorum. Geceleri karın ağrım oluyor, boynumu kimse görmesin diye kalın şeyler giyiyorum. Okula devam etmeyi, sağlığıma kavuşmayı çok istiyorum. Lütfen bana yardım edin. Yazı yazamadığım için bir arkadaşıma yazdırdım. Cahide Çetin.''

KAYMAKAM ETKİLENDİ

Küçük kızın yaşadıklarını anlattığı mektuptan etkilenen Kaymakam Yavuz, talimat vererek küçük kızla ilgilenilmesini istedi. Talimat üzerine köye giden iki Kaymakamlık görevlisi, durumu araştırıp Cahide Çetin'in vücudundaki yanık izlerinin fotoğraflarını çekti. Fotoğrafları gören Kaymakam Yavuz, küçük kızın tedavisi için Diyarbakır Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi ile görüştü ve ameliyat edilmesi kararlaştırıldı.

BALDIRDAN ALINAN DERİ BOYNUNA EKLENDİ

15 gün önce köyünden alınan Cahide Çetin, Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde ameliyat edildi. Vücudundaki yanık izlerinin ortadan kaldırılması için boynuna, baldırından alınan deri eklendi. Ameliyatta ayrıca sağ ele hareket kabiliyeti kazandırılması için işlevsiz hale gelen serçe parmağı da kesildi.

ARTIK UTANMAYACAĞIM

Başarılı ameliyat sonrası köyüne dönen Cahide Çetin'in, düzenli olarak pansumanının yapılması ve doktor kontrolünde olması gerektiği bildirildi. Bunun üzerine Kaymakam Yavuz, küçük kızın sağlıklı bir şekilde tedaviyi sürdürebilmesi için tekrar Siverek Devlet Hastanesi'ne getirtti. Hastanede yatan Çetin'i, Kaymakam Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz ile birlikte ziyaret etti. Küçük kızın artık arkadaşları gibi sokağa çıkabileceğini söyleyen Yavuz, ''Küçük kızımız başarılı bir ameliyat geçirdi. Kızın köyde düzenli pansumanı yapılamayacağını düşünerek, Siverek Devlet Hastanesi'ne getirdik. Enfeksiyon kapmaması için doktorlar tarafından pansumanları düzenli yapılıyor. İyileşme sürecinin ardından kızımızı tekrar plastik cerrahi servisine göndereceğiz. Biz Kaymakamlık olarak her zaman Cahide'nin yanında olacağız ve iyileşmesi için ne gerekiyorsa yapacağız'' dedi.

Kaymakam Yavuz'a teşekkür eden Cahide Çetin, tüm çocuklar gibi sokağa çıkabilecek ve okul bahçesinde oynayabilecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, ''Çok mutluyum. Kaymakam amcaya yazdığım mektupla hayatım değişti. Eskiden evden çıkmak istemiyordum, okulda da bahçeye çıkmıyordum. Artık herkes gibi bende gezip tozabileceğim, oynayabileceğim'' diye konuştu.

Annesi Üveyiş Çetin ise kızının yıllardır ilk kez yüzünün güldüğünü belirterek, ''Onu böyle görmek için her gün dua ediyordum. Sonunda dualarım kabul oldu. Allah Kaymakam Bey'den razı olsun'' dedi.

Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title