Haberler

Yaz Başında Karla Mücadele

Bayburt'ta, 6 Aydır Kar Sebebiyle Yolu Kapalı Bulunan Dumlu Köyü Yolu, İl Özel İdaresi Ekiplerince Yapılan Çalışmalar Sonrasında Ulaşıma Açıldı.

Bayburt'ta, 6 aydır kar sebebiyle yolu kapalı bulunan Dumlu köyü yolu, İl Özel İdaresi ekiplerince yapılan çalışmalar sonrasında ulaşıma açıldı.

Bayburt il merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Dumlu köyünün 3 Kasım 2006 tarihinde yağan kar sebebiyle kapanan yolu, 11 Mayıs 2007 tarihinde ulaşıma açıldı. Bayburt İl Özel İdaresi yol açma ekipleri tarafından 11 gündür devam ettirilen çalışma, gece geç saatlerde tamamlandı. İl Genel Meclis Başkanı Yakup Genç, İl Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Konursu Şantiyesi şefi Aytekin Deveci, dozer operatörü Sabit Aktaş ve servis şoförü Ahmet Kostik'in katıldığı yol açma çalışmasını, Dumlu köyündeki yakınlarını

6 aydır göremeyen ve Bayburt'ta ikamet eden Fikri Yangöz ve çocukları da izledi.

Bayburt İl Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, "Bayburt ili sınırları içinde ve ilimize bağlı 3 köyümüzün yolu kapalı. Bunlar Dumlu, Kavlatan ve Günbuldu köyleridir. Yol ekiplerimiz, bu köylerin kasım ayından beri kapalı olan yollarını ulaşıma açmak için 11 gündür çalışıyor. İlk ulaşıma açılan köyümüz Dumlu köyü yoludur. İklim ve ağır kış şartlarından dolayı yer yer 7-8 metre yüksekliğinde olan ve kürtük diye tabir edilen kar kütleleri ulaşımı engellemekte ve fırtınalı havalarda ekipler yolu açsa dahi

yaklaşık yarım saat sonra yol tekrar ulaşıma kapanmaktadır. Bu aylarda ancak fırtınalar bitince yolu ulaşıma açabilmekteyiz. Dumlu köyüne ulaşabildik. Yarın ve sonraki gün de Kavlatan ve Günbuldu köy yollarını açmış olacağız" dedi.

Köy Muhtarı Muhammet Türkoğlu ise, "Yaz aylarında 45 haneye ulaşan köyümüz kış aylarında 5 haneye düşmektedir. Şu an köyümüzde çok ağır şartlarda 11 kişi ve hayvanlarımız yaşamaktadır. Benim bir ineğim açlıktan öldü. Yaklaşık 6 aydır bir limona hasret, taze bir ekmeğe muhtaç olduk. Elektriğimiz kesildiğinde ancak 20 günde tamir ediliyor ve biz 20 gün elektriksiz, televizyonsuz yaban hayatı yaşıyoruz. Valiliğimizden dileğimiz bizlere ilçemizde kışın kalabileceğimiz bir yer tahsis etmeleridir" diye

konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Yakup Genç de, "İl Genel Meclisi olarak Köydes Projesi ile Dumlu köyümüzün içme suyu ve kanalizasyon sorununu 2006 yılında çözmüştük. Dumlu köyümüzün yolunu açtık, hem burada yaşayan köylülerin, hem de hayvanlarının ihtiyaçlarını karşıladık. Bize gelen her türlü isteğe elimizden geldiği kadar cevap vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Bayburt merkezde ikamet eden ve fırın işleten Fikri Yangöz ise köyde yaşayan akrabalarına sarılarak hasret giderdi. Yaklaşık 6 aydır akrabalarını göremediğini söyleyen Yangöz, "Kış ayları geldiğinde ne yer ne içerler düşüncesi içimize düşer, dört gözle yolun açılmasını bekleriz. Şimdi çok şükür devlet eli değdi ve köyümüzün yolu açıldı. Ben de 6 aydır göremediğim yeğenimi ve yengemi görmüş oldum" dedi.

(YY-İRT-GS-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title