Haberler

Yatırımcıyı Kapatma Davası Değil Resesyon Etkiliyor

Mango Başkanı Isac Andic Ermay, AK Parti Hakkındaki Kapatma Davasına İlişkin Olarak, Yatırımcıları Asıl Olarak Bu Tür Meselelerin Değil, Küresel Ekonomideki Resesyonu Etkilediğini Kaydetti.

Mango Başkanı Isac Andic Ermay, AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin olarak, yatırımcıları asıl olarak bu tür meselelerin değil, küresel ekonomideki resesyonu etkilediğini kaydetti.

Yatırım Danışma Konseyi toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mango Başkanı Isac Andic Ermay, Mango'nun Türkiye'de geçen sene 80 milyon avro civarında ciro elde ettiğini, bu yıl 100 milyon avroya ulaşmayı beklediklerini ifade eden Ermay, her yıl yaklaşık 8 mağaza açtıklarını, şu anda 34 mağazaları bulunduğunu, bu yıl 42-44 mağazaya ulaşacaklarını düşündüğünü dile getirdi.

Ermay, her sene Yatırım Danışma Konseyi toplantısına geldiklerini belirterek, "Yılda bir kez geliyoruz. Her geldiğimizde hemen hemen tüm ev ödevleri yapılmış oluyor. Hemen hemen diyorum çünkü her şeyi yapmak mümkün değil ve kimse de mükemmel değil. Toplantıların ve ev ödevlerinin sonuçlarından çok memnunuz" dedi.

Toplantının başlangıcında başta resesyon, enflasyon, faiz oranları hakkında konuşulduğunu, daha sonra diğer konulara geçtiklerini aktaran Ermay, "Başta konuştuğumuz meseleler zaten halledildi anlamına geliyor. Şimdi başka şeylerle ilgileniyoruz" diye konuştu.

Ermay, "Türk ekonomisinin zayıf noktaları nedir?" sorusu üzerine, zayıf noktaların tüm ekonomilerde olduğunu çünkü petrol fiyatı bu kadar arttığında, dünyadaki hemen hemen bütün ülkelerin bu sorunla karşı karşıya bulunduğunu ifade ederek, bugün problemin ilk olarak ABD'deki resesyon ve petrol fiyatının artışı olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title