Haberler

Yaşlı Kıta Futbolu Derinden Etkilenecek

Michel Platini, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ne Yeni Düzenlemeler Getiriyor.

Michel Platini, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ne yeni düzenlemeler getiriyor.

UEFA Başkanı Michel Platini göreve seçildiği takdirde Avrupa futbolunda bazı değişikler yapacağını söylemişti. Zaman gazetesinin haberine göre, Fransız başkanın, yaşlı kıta futbolunu derinden etkileyecek ilk değişiklik önerileri de ses getirecek gibi. Örneğin, ülkesinde düzenlenen kupa organizasyonunda şampiyon olan takımlara da Şampiyonlar Ligi yolu gözüktü. Bundan sonra Devler Ligi finali çarşamba yerine cumartesi akşamları oynanacak. UEFA Kupası'nın formatı Şampiyonlar Ligi'ne benzeyecek. İntertoto Kupası ise tamamen kaldırılacak.

Şu sıralar gelecek tepkileri beklemek için reform niteliğindeki bu kararları ertelediği belirtilen Platini'nin değişiklikleri uygulamaya sokma konusunda ısrarcı olması bekleniyor. Ayrıca Platini'nin, "İngiltere Federasyon Kupası en büyük şampiyonalardan biri ve bu kupanın şampiyonu Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı, lig dördüncüsünden daha çok hak ediyor." diye konuştuğu öğrenildi.

Platini'nin ilk etapta uygulamak istediği bazı değişikler şöyle sıralanıyor:

İngiltere, İspanya ve İtalya'dan üç takım grup aşamasına doğrudan katılacak. Avrupa'nın ilk 12 ülkesinin gruplarda bir yeri garanti edilecek.

Avrupa'da ilk 16 ülkenin kupa şampiyonları özel bir elemeye girecek ve 4 tanesi gruplara kalacak.

Gruplarda 6 kontenjan, diğer 40 ülkenin şampiyonlarına ayrılacak ve 3 eleme aşamasından sonra yerlerini alacaklar.

Şampiyonlar Ligi finali çarşamba yerine cumartesi oynanacak. Maçın ev sahibi stadyum en az 75 bin kişilik olacak ve biletlerin yüzde 75'i taraftarlara ayrılacak.

UEFA Kupası da Şampiyonlar Ligi formatına dönüştürülecek. Yeni formata göre 48 takım 12 gruba ayrılacak. İlk iki, bir sonraki tura çıkarken Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü olan 8 takım da buraya katılacak.

İntertoto Kupası tamamen kaldırılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title