Haberler

Van'da modern semt pazarları tamamlanıyor

Güncelleme:

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte pazar geleneğini sürdürmek ve hijyenik bir alanda alışveriş yapma imkanı sağlamak için semt pazarları çalışmalarını tamamlıyor. Modern yapıya sahip olan semt pazarlarında satış stantları, lavabolar, mescit ve idare odaları bulunuyor. Semt pazarları, afet durumlarında koordinasyon merkezi olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlandı.

Van Büyükşehir Belediyesinin kentte pazar geleneğinin sürdürülmesi ve vatandaşların daha hijyenik bir alanda alışveriş yapmalarına imkan sağlayacak olan semt pazarları çalışmalarında sona gelindi.

Modern şehircilik anlayışıyla kentte birçok projeyi hayata geçiren Van Büyükşehir Belediyesi, bir ilke imza atarak hayata geçirdiği 4 farklı noktadaki semt pazarları tamamlanıyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca çalışmaları yürütülen semt pazarları, 4 bin metrekarelik kapalı alanıyla modern bir yapıyor kavuştu.

Muhtemel afet durumlarında koordinasyon merkezleri olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanan kapalı semt pazarlarında; satış stantları, lavabolar, mescit, idare ve zabıta odaları gibi donatılar yer alıyor.

Prefabrik olarak tasarlanan ve yapı itibarıyla afetlere karşı dayanıklı olan kapalı semt pazarları İpekyolu ilçesi Yalı Mahallesi, Edremit ilçesi Eski Cami ve Şabaniye mahalleleri ile Tuşba ilçesi Kalecik Mahallesi'nde yapılıyor.

Yapımı büyük ölçüde tamamlanan semt pazarları, peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarının ardından hizmete açılacak. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Van Büyükşehir Belediyesi Alışveriş Van İnşaat Belediye Alışveriş Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title