Haberler

İzmir'deki Lüks Sitedeki Yangının Nedeni Açıklandı

Güncelleme:

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan lüks sitede meydana gelen ve bir bloğun tamamen kullanılamaz hale geldiği yangının nedeni açıklandı. Yangının, armatür veya kablo şaftı içindeki enerji besleme hattında meydana gelen kısa devreden çıktığı belirtildi.

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan lüks sitede meydana gelen ve bir bloğun tamamen kullanılamaz hale geldiği yangının raporu İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından açıklandı. Raporda, yangının 1. kat ile 2. kat arasında aydınlatma amacıyla tesis edilen armatür veya kablo şaftı içindeki enerji besleme hattında meydana gelen kısa devreden çıktığı, binanın ahşap kaplaması nedeniyle hızla yayıldığı kanaatine varıldığı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Narlıdere ilçesinde geçen nisan ayı sonunda lüks sitede bulunan bir dairede çıkan ve bir bloğun tamamen kullanılamaz hale geldiği yangın sonrası yaptığı incelemelerin ardından hazırladığı raporunu açıkladı. Raporda, şu saptamalara yer verildi:

"Yangın yerinde yapılan araştırma, inceleme ve soruşturma neticesinde yangının 1. kat ile 2. kat arasında, kablo şaftına uzak olmayan mesafede, koridor tavanıyla zeminlerde ve duvarların zemine yakın kısımlarında aydınlatma amacıyla tesis edilen armatür veya kablo şaftı içindeki enerji besleme hattında herhangi bir nedenden (Enerjideki dalgalanma, aşın yüklenme, nem kaynaklı oksidasyona bağlı yıpranma, kablo ve bağlantı noktalarında eskime, gevşeme vb. nedenlerle ) meydana gelen kısa devrenin önce kablo izolasyonunu buradan da yanıcı tozlar, duvar üzerine harç kullanılarak monte edilen yalıtım malzemesini (xps), sentetik elyafi ve dekoratif ahşap yüzey kaplamasını tutuşturmak suretiyle başladığı kanaatiyle birlikte, binanın balkonları dahil, betonarme ve tuğla donatısının dış kısmında kaplı bulunan belirli yıllarda verniklenen dekoratif ahşap kaplama olması, yanıcı ahşap duvar kaplama ve yalıtım malzemesi arasındaki 8 cm boşlukların olması, yanma neticesinde yanıcı maddelerden çıkan gazların, sisin ve dumanın, ahşap duvar kaplaması arkasında birikerek yanmanın hazım ve şiddetini arttırdığı, kablo ve tesisat safa ile atrium içerisinde cereyan eden hava akımının olması, kablo şaftında katlar arasında yangın ve duman geçişini engelleyecek bir bariyer bulunmaması ve bu yüzden kablo şaftının baca görevi görerek yangını üst katlara taşıması ve bütün kat koridorlarının engelsiz olarak (kapı, duvar vb. olmadan) atriuma açılmasıyla oluşan hava akımı, ahşapta yüksek ısıda açığa çıkan yanıcı patlayıcı bileşiklerin yangının yayılım hızına pozitif yönde etki ederek başlangıç noktasından binanın diğer kısımlarına hızlı yayılmasında etkili olduğu kanaatine varılmıştır"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

YANGINDAN ARŞİV GÖRÜNTÜ

Kaynak: ANKA / Yaşam

Narlıdere İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title