Haberler

Hem tıraş ediyor, hem de türküleriyle gönülleri dokunuyor

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta bir berber iş yerine gelen vatandaşları tıraş ederken türküleriyle gönüllerine dokunuyor. Berber Arıkcan, müşterilerine müzik eşliğinde tıraş keyfi sunuyor.

Kahramanmaraş'ta bir berber iş yerine gelen vatandaşları tıraş ederken türküleriyle gönüllerine dokunuyor.

Kahramanmaraş'ta 22 yıldır berberlik yapan ve işten arta kalan zamanlarında müzikle uğraşan Ferhat Arıkcan, Onikişubat ilçesi Hürriyet mahallesinde bulunan iş yerine gelen müşterilerine müzik eşliğinde tıraş keyfi sunuyor. Tarzını beğenen müşterilerin bazılarının akrabaları ise sırf müzik dinlemeye geliyor. Berber Arıkcan, iş yerine gelen müşterileri tıraş etmeye başladığı esnada gelen istek parçalarını da seslendiriyor.

Berberliğin yanında müzikle uğraşmayı sevdiğini söyleyen Arıkcan, "Aşağı yukarı 22 yıldır berberlik yapıyorum. Hem müzik işiyle de uğraşıyorum. Babam müzisyen olduğu için babamın babası da aşıkmış zaten. Boş zamanlarımızda müzikle uğraşıyoruz onun dışında berberlik mesleğini icra ediyoruz. Müşterilerimiz artık bunları bildiği için tıraş olurken zaten şarkı söyletmeden bırakmıyorlar. Her müşterimize bir iki şarkı söylüyoruz. Hem onlar mutlu oluyor hem biz mutlu oluyoruz. Radyo açıksa radyoyu kapat da sen söyle diyorlar. Elimden geldiğince dilim döndüğünce istedikleri şarkıyı da söylüyorum. Eşini dostunu sadece müzik dinletmeye yollayanlar ve o bahaneyle tıraş olanlar da var" ifadelerini kullandı.

Yıllardır bu iş yerine tıraş olmaya geldiğini söyleyen Halil İbrahim Erişmiş isimli müşteri, "Çok güzel bir ortam oluyor bizim için. Güzel sesiyle bize güzel bir tıraş süresi yaşatıyor. Şurada 40 dakika belki 1 saate yakın onun koltuğunda elinin altındayız. O süreci bizim için eğlenceli kılıyor. Kendisi de işini gayet güzel yapan birisi" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Karataşlı isimli bir diğer müşteri ise, "Berberimizi beğeniyoruz. Mahalle olarak, abilerimize arkadaşlarımıza duyurmaya çalışıyoruz. Sağ olsun Ferhat abimiz geldiğimiz zaman şarkıları söyleyişi, sesi ve her şeyi çok güzel" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kahramanmaraş Yerel Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title