Haberler

Erkeklerde Meme Büyümesi

Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.L.Murat Deniz, milyonlarca erkeğin sorunu olan ve jinekomasti adı verilen meme büyümesinden 'liposuction' yöntemiyle kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. L. Murat Deniz, milyonlarca erkeğin sorunu olan ve jinekomasti adı verilen meme büyümesinden 'liposuction' yöntemiyle kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Meme büyümesine eskisine oranla daha fazla rastlandığını dile getiren Deniz, "Kliniğimize her yaştan hasta başvurabiliyor. Ülkemizde bu konuda istatistiksel veri olmamakla beraber erkekte meme büyümesine eskiye göre çok daha fazla rastlıyoruz" dedi.

Jinekomasti rahatsızlığının, erkek memesinin olağandan büyük olması hali olduğunu hatırlatan Op.Dr. Deniz, şöyle konuştu: "İnsan bedeninde östrojen ve androjen hormonları arasında bir denge mevcuttur, bu dengenin bozulması jinekomasti gelişiminde rol oynar. Jinekomasti toplumda sıklığı yüksek bir durumdur. Bazı ilaç ve hastalıkların jinekomastiye yol açtığı bilinmekle birlikte çoğu zaman sebep bulunamamaktadır. Neden bulunamadığında jinekomasti, sadece estetik bir kusurdur. Hastalarda özellikle kıyafet seçerken, yüzme gibi aktivitelerde belirgin çekingenliğe ve strese neden olur."

Erkeklerde meme büyümesinin genellikle iki taraflı olduğunu ve çoğu kez iyi huylu olarak ortaya çıktığını ifade eden Op.Dr. Deniz, Jinekomasti teşhisinin konulabilmesi için memede 2 cm'den fazla bir büyüme olması gerektiğini söyledi. Ergenlik sonrası dönemde iki yıl içinde gerilemeyen jinekomastilere operasyon uygulanabileceğini kaydeden Op. Dr. Deniz, jinekomasti tedavisinde temel olarak iki cerrahi yöntem olduğunu belirtti.

Cerrahi yöntemlerden birinin "liposuction" yani meme dokusunun cerrahi olarak alınması diğerinin mastektomi yöntemi olduğunu dile getiren Op.Dr. Deniz, bazı hastalarda iki yöntemi beraber kullanmak gerektiğine dikkat çekti.

Op.Dr. Deniz, liposuctionun, ince borular ile deride sadece yarım santimetrelik kesi yoluyla yağ alma işlemi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Ameliyat izi kalmaması işlemin en büyük avantajıdır. Ancak meme derisi çok fazla olan ve meme içeriği sert olan hastalar liposuction için uygun hasta değildir. 'Liposuction' yönteminin uygun olmadığı veya yetersiz kalacağı durumlarda ise mastektomi ameliyatı uygulanır. Değişik mastektomi yöntemleri olsa da jinekomastide genelde meme başı çevresindeki koyu alan çevresinden yapılan kesi ile mastektomi yapılır. Mastektominin avantajı, liposuction yönteminde alamadığımız fazla deriyi alabilmek ve suction ile emilemeyecek sertlikteki meme dokusunu çıkarabilmektir. Ameliyat sonrasında bir miktar iz kalmaktadır. Fakat kesi koyu deri-açık renkli deri birleşiminden yapıldığı için kamufle olmaktadır."

Jinekomasti cerrahi tedavisinin genel anestezi altında yapıldığını kaydeden Op.Dr. Deniz, ameliyatta çıkarılan materyalin patolojik incelemeye alındığını, hastaların sadece ameliyat günü hastanede kalıp ertesi gün taburcu olduğunu, ameliyat sonrası dokunun durumuna göre hastaya yaklaşık 1 ay bandaj veya korse kullandırıldığını belirtti.

"AMELİYAT GÜVEN KAZANDIRIYOR"

Op.Dr. Murat Deniz, ameliyat sonrası ağrı kesiciler sayesinde herhangi acı hissedilmediğini, hastaların bir hafta içinde işine dönebildiğini ifade etti.

Genellikle hastaların ameliyatla aynı gün veya ertesi gün taburcu edilebildiğini anlatan Op.Dr. Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki hafta sonra uzun yürüyüşlere, 3 hafta sonra koşuya başlanabilir. Kolların kullanıldığı tenis gibi sporlara 4 hafta sonra başlanabilir. İlk zamanlarda oluşan sertlik üçüncü aydan sonra geçer. Jinekomasti ameliyatının sonuçları önemli ve kalıcıdır, kişiye kendine güven kazandırır." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Murat Deniz Tekirdağ Yaşam Haberler

500

Yorumlar (1)

Kamil özdemir:

Cocugumda meme büyümesi var .kacliraya cıkar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title