Haberler

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Ödül Zamanı

73 ülkeden 865 sanatçının 2559 karikatür ile katıldığı serbest konulu XXVII.

73 ülkeden 865 sanatçının 2559 karikatür ile katıldığı serbest konulu XXVII. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül töreni yarın saat 19:30’da Hilton Convention Center’da yapılacak. Açılış konuşmasını Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’nın yapacağı tören, Paganini Trio Grubu’nun vereceği mini bir konserle başlayacak ve sunuculuğunu Korhan Abay yapacak.

Kanada’dan Terry Mosher’in başkanlığını yaptığı, Ercan Akyol, Fransa’dan Odile Conseil, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Portekiz’den Cristina Sampaio ve Kırgızistan’dan Kanybek Turumbekov’un yer aldığı bu yılki Seçiciler Kurulu yine karikatür dünyasının otoritelerinden oluştu.

24 Mayıs 2010’da Antalya’da IC Hotels Green Palace’da gerçekleştirilen Seçiciler Kurulu toplantısında birinciliğe Türk sanatçı Ahmet Öztürklevent, ikinciliğe Rusya Federasyonu’ndan Sergei Bobylev, üçüncülüğe ise yine Türkiye’den Kürşat Zaman değer görüldü.

Seçiciler Kurulu; Musa Gümüş, Necdet Yılmaz, Çek Cumhuriyeti’nden Evzen David, Ukrayna’dan Vladimir Kazanevsky, Rusya Federasyonu’ndan Valentin Druzhinin, İran’dan Mohsen Naseri, Brezilya’dan Claudio Antonio Gomes, Polonya’dan Jerzy Gluszek, Brezilya’dan Moacir Knorr Gutterres, Kürşat Zaman, İran’dan Mohammad Ali Khalaji İra ve Romanya’Dan Pavel Constantin’i Başarı Ödülü’ne değer gördü.

Yarışmada Birincilik Ödülü 8000 ABD Doları, İkincilik Ödülü 5000 ABD Doları, Üçüncülük Ödülü 3500 ABD Doları, Başarı Ödülü ise 500 ABD dolar.

Ayrıca, yarışmada Birincilik Ödülü alan sanatçıya her yıl olduğu gibi bu yıl da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir plaket verilecek.

Törene, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in katılması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title