Haberler

Yabancı Pilot Sayısına Kısıtlama

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SGHM), havayolu şirketlerine gönderdiği yazıda yerli pilot istihdam edilmesini istedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SGHM), havayolu şirketlerine gönderdiği yazıda yerli pilot istihdam edilmesini istedi. Yazıda ayrıca, 30 Haziran 2013 tarihine kadar işletmelerde görev yapan yabancı ikinci pilot sayısının toplam ikinci pilot sayısının yüzde 25'ini aşmayacak şekilde azaltılması gerektiği de bildirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havayolu şirketlerine gönderilen yazıda, kademeli olarak yabancı ikinci pilot istihdamının azaltılmasını içeren plan kapsamında, önümüzdeki yılın sonuna kadar da yabancı ikinci pilot oranının yüzde 10'a düşürülmesi hedefleniyor. SHGM, havayolu işletmelerini 31 Aralık 2013 tarihine kadar bu oranı sağlamak için gerekli tüm tedbirlerin alınması ve planlamaların bu yönde yapılmasını istedi.

YERLİ PİLOT İSTİHDAM EDİN

Havacılık sektörüne gönderilen yazıda, uçuş okulları sayısındaki artışa ve Türk pilot istihdamının önemine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: "Son yıllarda ülkemizde hava taşımacılık sektörünün büyümesine paralel olarak pilot ihtiyacı artmakta ve artan bu ihtiyaca paralel olarak yabancı pilot istihdamında artış yaşanmaktadır. Ancak, son yıllarda uçuş okullarının kapasitelerinde de artışlar yaşanmıştır. Bakanlığımız tarafından ruhsatlandırılmış işletmelerde Türk Vatandaşı pilotların istihdam edilmesi esas olup, yabancı uyruklu pilot temini ancak zorunlu ve istisnai şartlarda kullanılmalıdır. Bu nedenle yabancı uyruklu pilot istihdamı konusunda bu düzenlemenin yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır."

SHGM, belirtilen tarihlerde gereklilikleri yerine getiremeyen işletmelere 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun 143'üncü Maddesi kapsamında işlem yapacak. Belirtilen tarihlerden sonra belirlenen oranın dışında yabancı uyruklu ikinci pilotlara Genel Müdürlük tarafından validasyon/çalışma izin belgesi düzenlenmeyecek. - İstanbul / Bakırköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title