Haberler

Wp: "Rice Türkiye'yi Irak Toplantısını Düzenlemeye İkna Etti"

Washington Post'un Tanınmış Köşe Yazarı Jim Hoagland, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Türkiye'yi Gelecek Ayda Bakanlar Düzeyindeki Bir Konferansa Ev Sahipliğini Yapmaya İkna Ettiğini Belirtti. Hoagland, Konferansa Irak'ın Komşularının, BM Güvenlik Konseyi'nin Daimi Üyelerinin, G-8 Grubu Ülkelerinin Katılacağını, Rice'nin de Hazır Bulunacağını Yazdı.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, Türkiye'yi gelecek ayda Irak konusunda bakanların düzeyindeki bir konferansa ev sahipliğini yapmaya ikna ettiği bildirildi. Washington Post gazetesinin tanınmış köşe yazarı Jim Hoagland, konferansa Irak'ın komşularının, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin, G-8 grubu ülkelerinin katılacağını, Rice'ın da hazır bulunacağını yazdı.

Jim Hoagland, yurt dışındaki dışişleri bakanlıklarında ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in "etkinliğini ve belki de kafasını" kaybettip kaybetmediği sorusunun sorulduğunu belirterek, ABD tarihinin en "etkili" başkan yardımcısı olarak nitelendirilen Cheney ile ilgili spekülasyonlara dikkat çekti. Bağdat'ta bu hafta yapılacak İrak toplantısının ülkenin istikrarı açısından sonuç vermesi halinde Cheney'e bağlanan, Bush Yönetiminin İran ve Suriye ile ilgili sert politikaları için "yeni bir yenilgi"nin söz konusu olabileceğini savunan Hoagland, şöyle devam etti:

"Diplomatlar, bana Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, Türkiye'yi gelecek ay Irak'ın komşularını, BMGK daimi üyelerini, G-8 grubu ülkelerini dahil eden, bakanların düzeyindeki bir konferansa ev sahipliğini yapmaya ikna ettiğini, kendisinin de bu konferansa katılacağını söylediler."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title