Haberler

Vural: "Ordu Siyasete Bulaşmamalı"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Olarak Askerin, Ordunun Siyasete Bulaşmasını İstemiyoruz, Demokrasiye Müdahalesini Kabul Etmemiz Mümkün Değil' Dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP olarak askerin, ordunun siyasete bulaşmasını istemiyoruz, demokrasiye müdahalesini kabul etmemiz mümkün değil'' dedi.

Partisinin Bursa'nın merkez Osmangazi ilçe başkanlığının kongresine katılan Vural, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''CHP'nin 12 Eylül darbecilerini yargılama yolunun açılmasıyla ilgili çalışması var. Bu konuda MHP olarak ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna Vural, ''MHP olarak demokrasimize darbeler yoluyla müdahale edilmesinin demokrasinin gelişmesini engelleyen bir husus olarak düşünüyoruz, milli iradeye uygun görmüyoruz'' diye konuştu.

Vural, bunun ötesinde bir müdahalenin anayasal zırha sokulmak suretiyle korunmasının da doğru olmadığını, bu konuda değişiklik yapılması yönünde talepte bulunulması halinde parti olarak duruşlarını net olarak ortaya koyacaklarını belirtti.

Taraf Gazetesi'nde yayınlanan belge ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un son açıklamalarıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Vural, ''Birincisi şu var. Bu belge ordunun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin AKP'yi bitirme planı olarak sunuldu ve iki hafta tartışıldı. MHP olarak askerin, ordunun siyasete bulaşmasını istemiyoruz, demokrasiye müdahalesini kabul etmemiz mümkün değil. Ama asker-sivil gerilimi üzerinde sanal gerilimler oluşturmak suretiyle milletin oyunu ve milli iradenin maniple edilmesini de kabul etmiyoruz''dedi.

Oktay Vural, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu belge üzerinden TSK'yı yıpratma çabası içinde olduğunu öne sürerek, bunun da Türkiye'nin yönetiminin ne kadar büyük zafiyet gösterdiğinin tipik bir örneği olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title