Haberler

Viranşehir'de Çöp Konteyneri 'Şaredariya Weranşer' Oldu

Viranşehir'de Çöp Konteyneri 'şaredariya Weranşer' Oldu

VİRANŞEHİR'DE ÇÖP KONTEYNERİ 'ŞAREDARİYA WERANŞER' OLDU

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesinde BDP'li belediye tarafından 'Viranşehir Belediyesi' anlamına gelen 'Şaredariya Weranşer' yazılı çöp konteyneri kullanılmaya devam ediyor. İki dilli hayata geçiş sürecinde BDP Belediye Başkan Yardımcısı Naif Aslan, kendi anadili olan Kürtçeyi her alanda kullanacaklarını söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çağrısı üzerine bundan sonra esnafın alışveriş dili olarak anadilini kullanacağını, ticarethane isimlerinin anadillerinde koymaları gerektiğini yönündeki açıklamaları üzerine Viranşehir İlçesinde BDP'li belediye tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. Viranşehir Belediyesi yönetimi, yenilenen seçim kanunu kapsamında Kürtçe propagandanın serbest olmasının ardından yaklaşık bir yıl önce harekete geçerek, ilçenin cadde ve sokaklarına yerleştirilmek üzere Gaziantep'te yaptırılan 150 çöp konteynerin üzerine 'Viranşehir Belediyesi' anlamına gelen 'Şaredariya Weranşer' yazdırmıştı. Demirtaş'ın iki dilli tabelalarımız olacak şeklindeki açıklamalar üzerine BDP Belediye Başkan Yardımcısı Naif Aslan ise gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu. "Genel başkanımızın iki dilli hayat projesini oldukça önemsiyoruz. Bu anlamada bizler yaklaşık bir yıldan beridir, ilk olarak çöp konteynerin üzerine Kürtçe olarak 'Şaredariya Weranşer' yazdırdık. Yine ilçenin cadde ve sokaklar kendi anadilimizden isim vermek için çalışmalar başlattık. Bundan sonra her alanda kendi anadilimizi kullanacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title