Haberler

Zonguldak yapımı tamamlanan okullarına dönmek istiyorlar

Güncelleme:

Yapımı tamamlanan okullarına dönmek istiyorlarZONGULDAK'ta, 3 yıl önce yenisi yapılmak üzere yıkılan Gazi Ortaokulu'nun öğrencileri ve veliler, 'Okulumuzu istiyoruz' yazılı pankartlarla kendi okullarına dönmek için yürüyüş düzenledi.

Yapımı tamamlanan okullarına dönmek istiyorlar

ZONGULDAK'ta, 3 yıl önce yenisi yapılmak üzere yıkılan Gazi Ortaokulu'nun öğrencileri ve veliler, 'Okulumuzu istiyoruz' yazılı pankartlarla kendi okullarına dönmek için yürüyüş düzenledi. Başka okula taşınan öğrencilerin aileleri, yapımı tamamlanan okullarına dönmeyi beklerken, Mithatpaşa İlkokulu'nda eğitime devam edeceklerini öğrenince eylem yaptı.

Mithatpaşa Mahallesi İsmetpaşa Sokak'ta bulunan Gazi Ortaokulu, 3 yıl önce yerine yenisi yapılmak üzere yıkıldı. Öğrenciler, geçici olarak Mithatpaşa İlkokulu'na taşındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri, velilere, inşaat bitince öğrencilerin tekrar okullarına döneceğini açıkladı. Yapımı tamamlanan okullarına dönmeyi bekleyen öğrencilerin Mithatpaşa İlkokulu'nda eğitime devam etmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine veliler ve öğrenciler, alınan karara tepki gösterdi. Geçen hafta yürüyüş yaparak, Vali Erdoğan Bektaş ile görüşen öğrenci ve veliler, okullarına dönmek istediklerini belirtip, olumsuz yanıt aldı.

Eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemin ilk gününde veliler, çocuklarıyla birlikte 'Okulumuzu istiyoruz' pankartlarıyla eylem yaptı. Yapımı tamamlanan Gazi Ortaokulu'nun önünden yürüyüşe başlayan, yaklaşık 50 kişiden oluşan öğrenci ve veliler, Madenci Anıtı önünde basın açıklamasında bulundu. Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Sümer, sadece okullarına dönmek istediklerini söyledi. Okullarına dönmemeleri durumunda çocuklarının kalabalık sınıflarda eğitime devam etmek zorunda kalacağını anlatan Sümer, "Yeni yapılan Gazi Ortaokulu'nun 750 kişilik olduğu söylenerek, öğrenci sayısı az, diyorlar. Mithatpaşa İlkokulu'na geçici olarak taşınmadan önce 409 öğrencimiz vardı. Mithatpaşa'da yer olmadığı için sınıflarımızı kapattırdılar. Mithatpaşa İlkokulu'nun eski binası Gazi ilkokulu'na verilmek isteniyor. Okula bir bakılsın. İlkokul için mi yoksa ortaokul için mi müsaittir. Çocuklarımız küçük sıralar ve sınıflarda eğitim yaptı. Yeni okulun hayalini kurarak bu sıkıntılara katlandılar" dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler ve velileri, Gazipaşa Caddesi'ni takiben valilik binası önüne kadar yürüyüş yaptıktan sonra eylemlerine son verdi. Milli eğitim yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title