Haberler

Tüfenkci: "Millete Rağmen Kimse Bu Ülkeye Bir Eksen Çizemez"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Millete rağmen kimse bu ülkeye bir eksen çizemez. Eğer birisinin eksen çizmesi gerekiyorsa o, 15 Temmuz akşamı tankın altına yatan Metinlerdir, Mustafalardır, Mehmetlerdir yani bu millettir.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Millete rağmen kimse bu ülkeye bir eksen çizemez. Eğer birisinin eksen çizmesi gerekiyorsa o, 15 Temmuz akşamı tankın altına yatan Metinlerdir, Mustafalardır, Mehmetlerdir yani bu millettir." dedi.

Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanlığınca Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katıldı.

Konuşmasında, bayramları huzur içerisinde ve gönül rahatlığıyla geçirmelerindeki en büyük payın Çanakkale ruhuyla 15 Temmuz'da canlarını bu vatan ve millet için veren demokrasi şehitlerinin olduğunu belirten Tüfenkci, şehitleri bir kez daha rahmetle andığını, yaralılara acil şifalar, gazilere ise uzun ömürler dilediğini belirtti.

Vatanın bütünlüğü, milletin birliği ve beraberliği için hayatlarını veren tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Tüfenkci, onların bu mücadelesinin kendilerinin bugün rahat bir şekilde bayram yapmalarını sağladığını ifade etti.

Türkiye'de 15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşandığını ancak bundan tam 36 yıl önce bugün, yani 12 Eylül'deki darbe girişiminin başarılı olduğunu hatırlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"O darbe girişiminden sonra Türkiye'nin ne kadar geriye gittiğini ne kadar gencini, değerlerini yitirdiğini daha hala o günün kazandırdığı anayasayla bu Türkiye'nin nasıl ayaklarına pranga vurduğunu ve prangayı çıkarmak için AK Parti olarak milletle beraber nasıl yeni bir anayasa yapma noktasında mücadele ettiğimizi en yakın siz biliyorsunuz. 15 Temmuz'daki darbe girişimi başarılı olsaydı o gün 36 yıl önce darbeyle iş başına gelenlerin yapmış olduğunu anayasayı ortadan kaldırdıkları gibi milletin iradesini de ortadan kaldıracaklardı. ve o gün millete karşı silah kullananlar, kurşun, top kullananlar gör, duy Türkiye'yi nerelere pazarlayacakladı, kimlere peşkeş çekeceklerdi onu da siz düşünün."

Milletin, feraseti ve iradesiyle destansı bir sivil direniş gösterdiğini anlatan Tüfenkci, sivil direnişin en önemli aktörlerinden birisinin de teşkilat mensuplarının, sivil toplum kuruluşlarının olduğunu söyledi.

Tüfenkci, darbe girişiminin ardından herkesin meydana çıktığını ancak en önde AK Parti teşkilatlarının bulunduğunu belirterek, "O gün başta büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere bütün belediyelerimiz destansı bir duruş sergiledi ve bu mücadelenin başarılı olması noktasında her türlü gayreti gösterdiler, adeta bir orduyu yönettiler. Esnafımız o gece sabahlara kadar demokrasiye sahip çıktı. Gündüz de esnaf, tüccar ve sanayicimiz ekonomiye sahip çıktı. Dükkanı açtı, ticaretine devam etti, 'Gece demokrasi nöbetimizi, tutarız gündüz de ekonomimizi tutarız' dedi. Bunun için sanayici, iş adamları ve esnafımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Artık tek patronun millet olduğunu anlatan Tüfenkci, "Millete rağmen kimse bu ülkeye bir eksen çizemez. Eğer birisinin eksen çizmesi gerekiyorsa o, 15 Temmuz akşamı tankın altına yatan Metinlerdir, Mustafalardır, Mehmetlerdir yani bu millettir. Bu milletin dışında hiçbir güç Allah'ın izniyle bu teşkilatların gayretiyle asla ve asla kimse böyle bir eksen ve istikamet belirleyemez." dedi.

Van'daki terör saldırısı

Tüfenkci, Van'daki terör saldırısına ilişkin ise şunları kaydetti:

"Terör örgütleri, bu teşkilatların, AK Parti'nin, milletin gücünü bildiği için bugün Van'da teşkilatlarımıza yönelik bir saldırı yaptı. Sadece Van'da değil başka yerlerde de yaptı. Ama şunu emin olun AK Parti teşkilatları milletle gönül bağını koparmadığı, milletle beraber olduğu sürece, kibirlenmeden, tevazu içerisinde bu milletin içerisinde bulunduğu sürece, kulaklarını bu millete kapatmadığı sürece nereden terör saldırısı gelirse gelsin bu teşkilatlar dimdik ayakta duracaktır ve durmaya da devam edecektir."

Tüfenkci, Malatya'nın Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu anlatarak, kentin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fark yapan illerin arasına gireceğini söyledi.

Tarımda kenti cazibe merkezi haline getireceklerini aktaran Tüfenkci, "Hayvansal teşviklerin yanında meyvecilik noktasında havza bazlı desteklerimizle Malatya hem sanayide göz dolduran tarımda da ileri giden bir il olarak anılacaktır bundan sonra inşallah. Bizler birliğimizi, beraberliğimizi bozmadığımız sürece, halkın içerisinde olduğumuz sürece inşallah Rabbim bizlere de yardım edecek. Teröre inat, terörün verdiği korku-paniğe inat biz bu ülkeye daha fazla sarılarak, daha fazla üreterek, daha fazla çalışarak hem Malatya'yı hem Türkiye'yi hak etmiş olduğu yere getirmiş olacağız." dedi.

"Sonuna kadar mücadele edeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise Van'daki terör saldırısının herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Saldırıyı kınayan Çalık, "Bayramları kan gölüne çeviren terör örgütlerinin hiçbirinin diğerinden farkı yok. Düğünleri cenaze evine çeviren FETÖ'nün, Kurban Bayramı'nı cenaze evine çeviren PKK'dan hiçbir farkı yok ve onların liderlerinin birbirinden farkı yok. Siz Fetullah Öcalan'ı, Abdullah Gülen'den ayırabilir misiniz? İsimlerinin ve soyadlarının farklılığının hiçbir önemi olmadığını biliyoruz. Bu önemsizlik içerisinde terör örgütleri sivil demeden, asker demeden, korucu demeden, çocuk demeden, genç demeden herkese bomba yağdırıyor. Herkese kurşun yağdırıyor. İşte bu terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edeceğiz." diye konuştu.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan da kurbanın sadece Allah'a yakınlaşmanın değil, herkesin birbirine yakınlaşmasının, bir olmasının, beraber olmanın, kardeş olmanın bir vesilesi olduğunu kaydetti.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise kesilen kurban ve yapılan ibadetlerin kabul olması temennisinde bulunarak, herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da çok sayıda badireler atlattıkları belirterek, "15 Temmuz da bunlardan biriydi. Türkiye'yi çıktığı bu yolda engellemek için art arda sürekli başka aktörler, başka örgütler, başka aparatlar devreye konuldu. En son 15 Temmuz'daki FETÖ'cü örgüttü. O da alet ve enstrümanlardan bir tanesiydi. Bunların sonu gelmeyecek ama biz sürekli bu engellemelerden, bu engelli yarıştan atlata atlaya bugünlere geldik, inşallah kazanarak geldik." şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'nın konuşmasının ardından bayramlaşma geçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci AK Parti Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title